Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Uluslararası Bodrum Bale Festivali -Festivalde, koreografisini Lorca Massinenin yaptığı Zorba adlı gösteri sahnelendi


MUĞLA (A.A) - Bu yıl 10uncusu düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde, koreografisini Lorca Massinenin yaptığı Zorba adlı gösteri sahnelendi.
     Yunanlı besteci Mikis Theodorakisin eserlerinden yola çıkılarak Lorca Massinenin koreografisini yaptığı Zorba, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahneye konuldu.
     1980lerin başından itibaren adı efsane bale sanatçıları arasında yer alan, dünyanın en iyi dansçılarından biri kabul edilen İrek Mukhamedov performansı da izleyicilerin beğenisini kazandı. Gösteriyi tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu da izledi.
     Yunanlı yazar Nikos Kazancakisin ilk kez 1946da yayımlanan bir romanından yola çıkılarak sahneye konulan Zorba, taşkın karakterli ve esrarengiz Aleksi Zorbanın yardımıyla kitabi hayatından kaçıp kurtulma cüretini gösteren genç bir Yunanlı entelektüelin hikayesini anlatıyor.
     Zorba, bale eseri olarak bugüne kadar 30dan fazla ülkede sahnelendi, 2 milyondan fazla izleyiciyi tarafından izlendi.
    
     -Uluslararası Bodrum Bale Festivali-
    
     Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde 18 Ağustosta koreografisini Merih Çimencilerin, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasilliein yaptığı Harem adlı oyun sahnelenecek. Gösteride Osmanlı müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edilecek.
     Antonio Gades Flamenko Topluluğu da 21 Ağustosta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gadesin baleye uyarladığı Kanlı Düğün ile Flamenca Suiti yorumlayacak.
     Festivalin kapanış temsili, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunun sahneleyeceği Bir Yaz Gecesi Rüyası ile yapılacak.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Bodrum Bale Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER