Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış

Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu -TİMAV Genel Başkanı Öksüz: -"Bu sempozyum, dinin doğru algılanması, doğru yorumlanması ve doğru yaşanabilir hale gelmesine, zamanın diline uygun, zamanın gerçekleriyle paral


KONYA (A.A) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "Bu sempozyum, dinin doğru algılanması, doğru yorumlanması ve doğru yaşanabilir hale gelmesine, zamanın diline uygun, zamanın gerçekleriyle paralellik arz eden bir din olgusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
     Öksüz, sempozyum öncesi Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) düzenlenen basın toplantısında, üniversitenin İlahiyat Fakültesinin kuruluşunun 50. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek sempozyumla ilgili bilgi verdi.
     Dünyada barışa, huzura ve güvene en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemin yaşandığını belirten Öksüz, İslam coğrafyasındaki problemlerin temelinde ırk kökenli etnik farklılıkların olduğunu, din temelindeki farklılıkların da dünyadaki barış ve huzurun bozulmasında vaya tesis edilmesinde etkin rolünün bulunduğunu söyledi.
     TİMAV olarak yaptıkları ve bundan sonraki yapacakları çalışmalarda, hem ülkede hem de dünyanın farklı bölgelerinde din eğitimine dair ne varsa hizmet üretmeye gayret ettiklerini vurgulayan Öksüz, "Bu çerçevede, insanlarla dinler arasındaki tüm engeller kaldırılıncaya kadar bu konuda hizmet etmek bizleri mutlu edecek" diye konuştu.
     İnsanlığın dine olan ihtiyacının, yaradılıştan bugüne gelen bir gerçek olduğunu vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:
     "Dünyaya baktığımızda; iletişim teknolojileri ve bilişim teknolojileri ziyadesiyle gelişti. İletişimin kolaylaştığı bu ortamda etkileşim de üst seviyeye çıkıyor. Bizim, insanların zihinlerinde doğru din algısının oluşması ve doğru din bilgisinin tesis edilmesi adına sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. Etkileşim dediğimiz şey de bu. Bu sempozyum, dinin doğru algılanması, doğru yorumlanması ve doğru yaşanabilir hale gelmesine, zamanın diline uygun, zamanın gerçekleriyle paralellik arz eden bir din olgusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır."
     NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ise Büyükşehir Belediyesi, TİMAV ve üniversitenin işbirliğinde, 17-18 Mayısta düzenlenecek sempozyuma, Türkiyeden 60, yurt dışından ise 21 bilim insanının katılacağını bildirdi.
     Akgün, sempozyumun TÜBİTAKın desteğiyle gerçekleşeceğini belirterek, "59 tebliğin sunulacağı sempozyumda; 14 ülkeden, alanında uzman bilim insanlarının katılması, sempozyumun küresel boyutunu göstermesi bakımından önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER