Uluslararası Engelli Gençlik Festivali

Uluslararası Engelli Gençlik Festivali -Adana Büyükşehir Belediyesinin Altın Koza etkinlikleri kapsamında bu yıl 9uncusunu düzenlediği festival 13 Mayısta başlıyor


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin Altın Koza etkinlikleri kapsamında bu yıl 9uncusunu düzenlediği "Uluslararası Engelli Gençlik Festivali" 13 Mayısta başlıyor.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, düzenlediği basın toplantısında, festivale bu yıl ABD, Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Romanya, KKTC ve Azerbaycan gibi ülkelerin yanı sıra, yurt içinden Diyarbakırdan katılım olacağını söyledi.
     Festivale özel ve kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının da ilgi gösterdiğini belirten Aldırmaz, yaptıkları 8 festivalin hem yurt içinde hem de yurt dışında ciddi yankı bulduğunu ifade etti.
     Aldırmaz, organizasyonun engellilerle ilgili yapılan tek festival olduğuna dikkati çekerek, "Bu, dolayısıyla Adananın ve Adana halkı ile kent konseyi engelli meclisinin başarısı. Biz de bu başarıyı taçlandırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Aslında bu konuda büyük ve duyarlı bir aileyiz. Her şeyin en iyisini ve en mükemmelini yapmaya çalışıyoruz. Esas olan engelliler ile engelsizlerin bir arada yaşadığı kent yaratmak. Bunu da başaracağız" dedi.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da etkinliklerle ilgili bilgi verdi.
     Festivalin 13-17 Mayıs tarihlerinde yapılacağını anlatan Karakaya, şunları kaydetti.
     "Amacımız, Adanada yaşanılabilir bir şehir ve farkındalığın en iyi ve en doğru şekilde algılanabilmesi. Şu aşamada çok iyi işler yapıyoruz. Önümüzdeki süreçlerde Türkiyenin ilk engelsiz şehri Adana biraz daha hissedilir hale gelecek. Uluslararası festivaller şehrimizde görev yapan sivil toplum kuruluşlarımızın önümüzdeki süreçte dışa açılımına katkı sağlayacak. Engellilerin istismar edilmediği bir şehir olmak çok önemli. Engellilere dair olumlu gelişmelerden biri belediyenin toplu taşıma araçlarının engelliler için düzenlenmesi."
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Uluslararası Engelli Gençlik Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER