UMEM projesinde sertifikalar verildi

UMEM projesinde sertifikalar verildi


ADANA (A.A) - İstihdam sorununa çözüm bulunmasını, işsizlere meslek ve firmalara nitelikli eleman kazandırılmasını amaçlayan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Adana Sanayi Odasından (ADASO) yapılan açıklamaya göre, ADASOda yapılan sertifika töreninde, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, UMEMin, Türkiyenin en kapsamlı istihdam projelerinden biri olduğunu belirtti.
     Sürenkök, ADASOnun koordinatörlüğünde bugüne kadar 14ü iş yerinde, 114ü meslek liselerinde olmak üzere toplam 128 kurs açıldığını bildirerek, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında bin 316 kişinin teorik eğitim gördü. Bin 130 kişi ise iş yerlerinde staj yaptı. 19 pilot il arasında yer alan Adanada bugüne kadar 750 kişi iş yerlerinde istihdam edildi. Proje kapsamında Adana Teknik ve Endüstri, İsmet İnönü, Yeşilevler Teknik ve Endüstri Meslek liselerine makine teçhizat yatırımı yapılarak, sanayicilerden gelen talep doğrultusunda kurs açılıp nitelikli eleman yetiştirildi.
     Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, ADASO Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, İŞKUR İşgücü Daire Başkanı Mehmet Aslan ile okul ve firma yöneticilerinin de katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber UMEM projesinde sertifikalar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER