Umut Kadınları Derneği, kız çocuklarına umut

Umut Kadınları Derneği, kız çocuklarına umut oluyor -Ağrının Taşlıçay ilçesinde Umut Kadınları Derneği, Taşlıçay Kaymakamlığı ile çeşitli nedenlerle eğitimlerini yarıda bırakan kız çocuklarını okula kazandırıyor -Çalışmalar kapsamınd


AĞRI (A.A) - Taşlıçay ilçesinde faaliyet gösteren Umut Kadınları Derneği, Taşlıçay Kaymakamlığı ile çeşitli nedenlerle eğitimlerini yarıda bırakan kız çocuklarını okula kazandırıyor.
     Erken yaşta evliliğin, kadına şiddetin ve kız çocuklarının okula gönderilmemesinin önüne geçmek için 2010 yılında kurulan Umut Kadınları Derneği, kız çocuklarının okuması için yaptığı çalışmalar kapsamında 20 kız çocuğunu okula kazandırdı.
     Köylerde çocuklarını okula göndermeyen aileleri ziyaret ederek ikna eden dernek üyeleri, bugüne kadar ilçeye bağlı Çöğürlü köyünden 8, Tanrıverdi köyünden 5, Kumluca köyünden 5 ve Taşteker köyünden 2 kız çocuğunun okula devam etmesini sağladı.
     Umut Kadınları Derneği Başkanı Elif Ezel Doğan ve Kumluca Köyü Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Kaya İlköğretim Okul Müdürü Asım Güneş, okula gönderilmeyen 14 yaşındaki Gülcan Taşdemirin yeniden okula gönderilmesi için ailesini ziyaret etti.
     Doğan ve beraberindekiler anne Hülya Taşdemir ve Gülcan Taşdemiri okula devam etmesi için ikna etti. Kaydının yapılması için okula götürülen Taşdemire,Taşlıçay Sosyal Yardımlaşma Vakfında giysi yardımında bulunuldu.
     Gelecekte öğretmen olmayı düşündüğünü belirten Taşdemir, Okul Müdürü Asım Güneşe eğitimine devam ederek düzenli bir şekilde okula geleceği sözünü verdi.
     Köyleri gezerek kız çocuklarını okula kazandırmak için çeşitli çalışmalar yapan Doğan, Taşlıçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve dernekleri işbirliğinde yapılan çalışmalarda çeşitli nedenlerden dolayı eğitim alamayan kız çocuklarının tespit edilerek okula kazandırılmaları için çalıştıklarını söyledi.
     Yapılan çalışmalarla bugüne kadar 20 kız çocuğunu okula kazandırdıklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti:
     Birçok köyümüzde hiç eğitim almamış ve eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış kız çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın eğitim almaları için köyleri ve mezraaları dolaşarak gerek velilerini gerekse kendilerini ikna ederek engelleri ortadan kaldırıp okula kazandırıyoruz. 2012 Eylül ayında başlayan çalışmalarımız ile 20 kız çocuğunun eğitim almasını sağladık. Hedefimiz köylerimizde bulunan ve çeşitli nedenlerden dolayı eğitim alamayan tüm kız çocuklarımızı okula kazandırmaktır.
    
     Muhabir: Hüseyin Yıldız / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Umut Kadınları Derneği, kız çocuklarına umut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER