Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri İstişare Toplantısı

Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri İstişare Toplantısı -Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünal: "Yüksek Öğretim Kurumu, üniversite hastanelerinin sorunlarıyla daha fazla ilgilenmeli" -Akdeniz Üniversitesi Rektör Yard


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin kendi içlerinde sorunları çözme yönünde önemli girişimleri olduğunu belirterek, "Yüksek Öğretim Kurumu, üniversite hastanelerinin sorunlarıyla daha fazla ilgilenmeli" dedi.
     Antalyada düzenlenen 7. Ulusal Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri İstişare Toplantısında, sağlık hizmetleri ve hastane işletmeciliği sorunları değerlendirildi.
     Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, üniversite hastanelerinin sadece akademisyenlerden oluşmadığını, yönetimi ve hastanelerin işlevlerini yerine getirebilmelerini sağlayan yöneticilerin de görev yaptığını belirtti.
     Hastane müdürlerinin, yöneticilerinin yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Geçici, yoğun çalışma ortamında ailelerini, çocuklarını ihmal ettiklerini kaydetti.
     Hastane müdürlerine "iyi niyetli" çalışmalarını öneren Geçici, "İşinizde mucizeler yaratmanıza gerek yok, işinizi iyi niyetle, iyi yapmaya çalıştığınızda inanın çok güzel şeyler ortaya çıkar" diye konuştu.
    
     -"Üniversite hastaneleri sahipsiz görünüyor"-
    
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal da üniversite hastanelerinin SGK ödemeleri, döner sermaye kesintileri, performans gibi birçok sorunlarla mücadele ettiğini söyledi.
     Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin kendi içlerinde sorunları çözme yönünde önemli girişimleri olduğunu ifade eden Ünal, üniversite hastanelerinin ise bu açıdan biraz sahipsiz göründüğünü kaydetti. Yüksek Öğretim Kurumunun üniversite hastanelerinin sorunlarıyla daha fazla ilgilenmesi gerektiğine işaret eden Ünal, "Muhatabımız olan Yüksek Öğretim Kurumunun, sorunlarımızı daha fazla dile getirmesi ve çözüme yönelik üst makamlara öneriler sunması gerekir" diye konuştu.
     Türkiyedeki 26 üniversite hastanesinin başmüdürlerinin katıldığı toplantı, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir / Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER