Üniversite öğrencileri arkadaşlarına memleketlerini tanıttı

Üniversite öğrencileri arkadaşlarına memleketlerini tanıttı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) eğitim gören bir grup öğrenci, "Üniversite gençliği kardeşçe, el ele geziyor" projesi kapsamında arkadaşlarını memleketlerinde ağırladı.
     GAÜNde eğitim gören Türk ve yabancı uyruklu 96 öğrenci, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü koordinesinde GAÜN, Gaziantep Mardinliler Eğitim Vakfı ve Gaziantep Batmanlılar Derneğinin desteğiyle 3-5 Mayısta Mardin,Batman ve Diyarbakır illerini gezdi. Öğrencilere gezilen kenti o şehirde yaşayan okul arkadaşları tanıttı. Kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezen öğrenciler, Batmanda Selçuklu İlköğretim Okulunun kütüphane açılışını gerçekleştirdi.
     Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, ülkenin içinde bulunduğu sürece katkı sağlaması ve özellikle son zamanlarda üniversitelerde meydana gelen olaylara karşı güzel bir kardeşlik örneği teşkil etmesi için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Aydın, "GAÜNde okuyan Batmanlı ve Mardinli öğrencilerimiz, üniversitede okuyan ve değişik bölgelerden gelen öğrenci arkadaşlarını kendi şehirlerinde ağırladı, misafir etti. Böylelikle kendi şehirlerini tanıtıp, üniversite ortamında kardeşliği pekiştirdiler" dedi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri arkadaşlarına memleketlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER