Üniversite öğrencilerinden Suriyelilere çorap yardımı

Üniversite öğrencilerinden Suriyelilere çorap yardımı -Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı Ayaklar üşümesin kampanyasında toplanan çoraplar, konaklama tesisinde kalan Suriyelilere dağıtıldı (Fotoğrafl


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Pozitif Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerin düzenlediği Ayaklar üşümesin kampanyası kapsamında toplanan çoraplar, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Cevdetiyedeki konaklama tesisinde kalan Suriyelilere dağıtıldı.
     Konaklama tesisinden sorumlu Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, yardımların teslimi sırasında, kamp kurulduğu günden bu güne kadar devlet imkanlarıyla ellerinden geldiği kadar Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.
     Sivil toplum kuruşuluşlarının da çeşitli kampanyalarla kendilerine destek olduğunu belirten Uzunparmak, Yapılan yardımlar bizim için mutluluk verici. Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Bu topraklarda atalarımız hüküm sürdüler ve burada olan Suriyeli kardeşimiz bizi kendilerinden bir parça olarak görüyorlar dedi.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilere yardım edeceklerin empati kurmalarını isteyen Uzunparmak, şöyle devam etti:
     Hem Osmaniye olarak, hem devletimiz olarak bu insanlara hem gönlümüzü, hem kucağımızı açtık. Şu anda onun güzel yansımalarını görüyoruz. En büyük hedefimiz buraya gelen, bize sığınan, bizden yardım bekleyen insanların, kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye sevdalısı olarak dönmelerini sağlamak.
     Uzunparmak, yapılan yardımların güvenli ellerde, doğru yerlere ulaştığını de sözlerine ekledi.
     Pozitif Gençlik Kulübü Başkanı Hasan Hoşgör de Suriyeden gelen misafirler için ne yapılabileceğini düşündüklerini ve çorap yardımı yapmaya karar verdiklerini anlattı.
     Hoşgör, kent merkezinde esnaftan yardımlar aldıklarını, üniversitede stantlar kurduklarını ve 3 bin 500 çorap topladıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden Suriyelilere çorap yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER