Üniversite öğrencilerinin onardığı ilkokul hizmete açıldı

Üniversite öğrencilerinin onardığı ilkokul hizmete açıldı -Mersinde gerçekleştirilen Ortak Dilimiz Renkler projesi kapsamında üniversite öğrencilerinin bakım ve onarımdan geçirdiği ilkokul binası eğitime açıldı (Fotoğraflı


MERSİN (A.A) - Mersinde, çeşitli üniversitelerden gelen 53 öğrencinin bakım ve onarımdan geçirdiği ilkokul yeniden hizmete açıldı.
     Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) ve Gençlik Ödülü Derneği ortaklığında gerçekleştirilen Ortak Dilimiz Renkler projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri, Akdeniz ilçesindeki Kazanlı İlkokulunu bakım ve onarımdan geçirdi.
     Çalışma kapsamında Kazanlı İlkokulunun bahçe duvarı, iki katlı binası, iki katlı lojmanı, kantini yaklaşık bir hafta süren çalışmanın ardından boyandı. Proje kapsamında ayrıca okulun eskiyen kapı ve pencereleri değiştirilerek yeni masalar alındı.
     Gönüllü MIP çalışanlarının da destek verdiği çalışmanın tamamlanmasıyla okul törenle hizmete açıldı.
     TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Mersin Valiliğinin önerisiyle belirlenen okulun, TİKAVdan burs alan öğrenciler tarafından bakım ve onarımdan geçirildiğini söyledi.
     Fırat Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Sütçü İmam Üniversitesinden gelen 50 öğrenci ile 3 lise öğrencisinin çalışmalara katıldığını belirten Yılmaz, Başlangıçta sadece boya, badana ve temizlik işlerini kapsayan projenin tahmini bütçesi de buna göre öngörülmüştü. Ancak, kapıların değiştirilmesi gibi farklı işler de ortaya çıkınca maliyet yüzde 25 arttı. Konuyu taşıdığımız TİKAV yönetim kurulu da bunu kabul etti dedi.
     MIP Genel Müdürü John Phillips de, eğitime destek veren projeleri önemsediklerini belirterek, bu alanda desteklerinin devam edeceğini bildirdi.
     En büyük savaşın cahile karşı yapılan savaş olduğuna dikkati çeken Phillips, projeye destek verenlere teşekkür etti.
     TİKAV Onursal Başkanı ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise bu tür projeleri sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Gücümüz yettiğince, belli bütçeler çerçevesinde bu projeleri devam ettirmeye çalışacağız. Yaklaşık 12-13 yıldır bu proje devam ediyor. Ve çok uzun zaman inşallah büyüyerek devam edecek. Çünkü TİKAV ordusu giderek genişliyor. Her sene yeni çocuklar aramıza katılıyor. MIP de Mersinin en güçlü kuruluşu olarak bu tip projelerde doğal olarak yer aldı. MIP, bu projelerin içinde olmaya devam edecek. Bundan hiçbir Mersinlinin şüphesi olmasın. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Her vatandaşımız böyle sosyal sorumluluklarda bir nebze olsun bir şeyler yaparsa, ülkemizi bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere hep birlikte getiririz.
     Projeye destek verenlere plaket verilen törende, üniversite öğrencisi Emine Huylu, tadilatını tamamladıkları okulun temsili anahtarını, Kazanlı İlkokulu öğrencisi Yasemin Sevinire teslim etti.
     Öğrenciler, okul müdürü ve TİKAV yöneticilerinin anı plaketi çakmalarının ardından, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Afken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz ve diğer davetlilerle birlikte okulun açılışı gerçekleştirildi.
     Törene, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Fazıl Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğrenciler ve MIP çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Tevfik Işık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinin onardığı ilkokul hizmete... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER