Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası

Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası -Erzurumda düzenlenen şampiyonanın üçüncü gün müsabakaları başladı


ERZURUM (A.A) - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası üçüncü gün müsabakaları Erzurumda başladı.
     Palandöken Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonunda oynanan müsabakalara, Ankara Üniversitesi Atatürk Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve KOÇ Üniversitesinden 14 takım katılıyor.
     Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salih Koç, bu maçların İzmirde yapılacağını, son anda federasyon ve diğer yetkililerin girişimiyle Erzuruma alındığını söyledi.
     Müsabakaların cumartesi günü düzenlenen final maçıyla sona ereceğini ifade eden Koç, şampiyonada dereceye giren takımlar için madalya töreni düzenleneceğini belirtti. Türkiyede buz hokeyinin daha ileri götürülmesi için üniversitelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Koç, şunları kaydetti:
     Buz Hokeyi ve buz sporlarında tüm okullar, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve üniversitelerdeki spor bölümlerine çok iş düşüyor. Bundan 4-5 yıl önce buz hokeyi nedir bilmiyorduk. Şu anda Erzurumda 36 kulüp var. Bu anlamda yapılan tesislerin buz sporlarının tanıtımında ve başarı elde edilmesinde büyük katkısı var. Buz hokeyi takımlarımız bu yıl ve geçtiğimiz yıl büyük erkekler ve büyük bayanlarda çok iyi dereceler almıştı. Bu başarıları artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.
     Üçüncü gün müsabakalarının ilk karşılaşmalarında erkeklerde Atatürk Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesini 15-4, bayanlarda Hacettepe Üniversitesi Gazi Üniversitesini 17-3 yendi.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER