Unlu mamuller ve tavuk pişirmek için

Unlu mamuller ve tavuk pişirmek için fırın yaptı -Burdurun Gölhisar ilçesinde esnaflık yapan Behçet Keskin, bazlama ve tavuk pişirmek için fırınlar geliştirdi


BURDUR (A.A) - Gölhisar ilçesinde esnaflık yapan Behçet Keskin, bazlama ve tavuk pişirmek için fırınlar geliştirdi.
     Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1960 yılında esnaflığa başladığını belirterek, 1963 yılında stüdyo fotoğraf makinesini ürettiğini, ayrıca fotoğraf stüdyoları için paraflaş ve aranzörler, matbaa ve klişeciler içinse reproset kameralar geliştirdiğini anlattı.
     Gelişen teknolojiyle fotoğraf makinesi ve donanım işini bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Keskin, fırın üretimine ise bir fırıncıyla yaptığı sohbet sonrasında başlamaya karar verdiğini belirtti.
     Arkadaşının Kendi fırınımdan çıkan ekmekten başkasını yemem demesi üzerine unlu mamulleri pişiren bir fırın yaptığını kaydeden Keskin, Bir bazlama fırını yaptım eve götürdüm. Gören komşular kendilerine de yapmamı istediler. Böylece yaygınlaştı, müşteriler çoğaldı. Ben de fırın imalatçısı oldum dedi.
     Geliştirdiği fırında et ürünlerinin de pişirilebildiğini bildiren Keskin, Fırının yarım saatte 37 kuruş civarında elektrik sarfiyatı var. Fırına Isparta ve Burdur gibi çevre il ve ilçelerden de talep geliyor diye konuştu.
     Keskin, diğer bir fırını tavuk, balık ve et yemeklerinin pişirilmesi için geliştirdiğini, fırının üzerinde aynı zamanda su kaynatılabildiğini veya çay yapılabildiğini ifade etti.
     Piknik tüpüyle çalışan fırınını teneke kebap yemeğinden esinlenerek yaptığını anlatan Keskin, Çok sevilen bu yemeğin sağlıklı olmadığını görünce tavuk fırını yaptım. Piknik tüpüyle çalıştığı için her yerde kullanabiliyorsun. Toprakla alakası olmadan evde, balkonda yapılabilir. Ayrıca alevi ve isi de görmüyor. Kısık ateşle 45 dakikada pişiriyor diye konuştu.
     Keskin, bazlama fırınını 90, tavuk fırınını ise 80 liradan satıyor.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Unlu mamuller ve tavuk pişirmek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER