Ünyede, Kültür Sarayı yapımı için dükkanları

Ünyede, Kültür Sarayı yapımı için dükkanları yıkılacak olan esnaf, duruma tepki gösterdi


ORDU (A.A) - Ünyede, eski şişeleme alanında yapılmasına karar verilen Belediye Kültür Sarayı için yıkılacak dükkanların sahipleri, duruma tepki gösterdi.
     Ünyede eski şişeleme alanında yapılması planlanan Kültür Sarayı projesi için belediye dükkanları boşaltılmaya başlandı.
     Belediye dükkanlarındaki kiracılar, kendilerine belediye tarafından yeni yer gösterilmediği için mağdur edildiklerini iddia etti.
     Kiracılarından Adil Yılmaz, yıkılacak iş yerinde 20 yıldır hizmet verdiğini söyledi.
     Dükkan kiralarının başka yerlerde çok yüksek olduğunu ve belediyeden kendilerine yer gösterilmesini beklediklerini belirten Yılmaz, Başka yerde şimdi o kadar kira verip de nasıl geçineceğim. Bizi gerçekten mağdur ettiler. 2005 yılında Ünye Belediye Başkanıyla bütün esnaflar bir araya gelip toplantı yapmıştık. Bizi mağdur etmeyeceklerini, bir iş merkezi açılacağını ve oralardan dükkanlar gösterileceğini söylemişti, hepsi hayal oldu. Bugün dükkanlarımız yıkılacak dedi.
     Esnaf İsmet Yıldız ise, Geçimimizi bu dükkanlardan sağladığımız ve yıkılmasıyla işsiz kalıp zor durumda olacağımız göz önünde bulundurularak bizlerin mağdur edilmeyeceği sözü verilmişti. Şimdi de dükkanlarımızı yıkacaklarını, hemen boşaltmamız gerektiğini söylüyorlar. Ne yer gösterildi ne de yardım edildi, resmen ortada bırakıldık diye konuştu.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede, Kültür Sarayı yapımı için dükkanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER