Ünyede üreticilere meyve budama eğitimi verildi

Ünyede üreticilere meyve budama eğitimi verildi


ORDU (A.A) - Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Teknik İşler Koordinatörü İdris Macit, Ünyede meyve üreticilerine meyve budamacılığını anlattı.
     Macit, Ünye Ziraat Odasında düzenlenen eğitimde, katılımcılara meyve budama eğitimiyle ilgili teknik ve uygulamalı bilgi verdi.
     Meyvecilikte kalitenin önemine dikkat çeken Macit, şunları kaydetti:
     Karadeniz Bölgesinde zaman zaman bu konuda eğitimler kısa süreli olarak veriliyor. Bu çalışmanın faydasını arttırmak için biraz daha uzun vadeli düzenlenmesi gerekiyor. Üreticilerimize yaptığımız kısa süreli eğitimlerle tam istediğimiz neticeyi alamıyoruz. Eğitimlerin daha da arttırılması, eğitimlere de katılımcıların biraz daha fazla ilgi göstermesini bekliyoruz. Bazı yörelerimizde yapılan yetiştiricilik sonucunda kaliteye dair yapmak istediklerimizi hayata geçiremediğimizden dolayı elde ettiğimiz ürün bazen elimizde kalıyor. Meyvecilikte budama, meyve seyretmesi ve bitki sağlığı çalışmaları yeterince hayata geçirilmediği durumlarda elde ettiğimiz üründe kalite problemleri oluyor. Onun için bu çalışmalara daha da özenilmeli ve zamanında yapılmalıdır.
     Sunumun ardından katılımcılar ve üreticilerle birlikte ilçeye bağlı Nadırlı köyünde üretici Bekir Küçüke ait bahçeye gidilerek, budamanın nasıl yapıldığı uygulamalı gösterildi.
     Programa Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Sarıkahraman, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede üreticilere meyve budama eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER