Ünyeye bağlı Hanyanı beldesi, Çaybaşı ilçesine

Ünyeye bağlı Hanyanı beldesi, Çaybaşı ilçesine bağlanma kararı aldı - Hanyanı Belediye Başkanı Bahattin Taş: -Birleşme ve sınır hakkımızı kullanarak Çaybaşı ilçesine bağlanma kararı aldık


ORDU (A.A) - Ünye ilçesine bağlı 2 bin 14 nüfuslu Hanyanı beldesi, bugün düzenlediği Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerinin 6ya 5 üye kararıyla Çaybaşı ilçesine bağlanma kararı aldı.
     Hanyanı Belediye Başkanı Bahattin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün düzenledikleri Belediye Meclis Toplantısında alınan karar doğrultusunda Çaybaşı ilçesine bağlanma kararı aldıklarını söyledi.
     Ordunun Büyükşehir konusunun gündeme gelmesinin ardından Büyükşehir Yasası kapsamında birleşme ve sınır hakkını kullandıklarını belirten Taş, şunları kaydetti:
     Çaybaşı Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, Çaybaşı ilçesindeki siyasi otoriteler ve ileri gelenleri bize Çaybaşı ilçesine bağlanmayı teklif ettiler. 6 Aralık 2012 tarihinde çıkarılan Büyükşehir Yasasının 6363 sayılı kanunun geçici 2. maddesinin 5. fıkrasına göre değerlendirme yaptık. Birleşme ve sınır hakkımızı kullanarak Çaybaşı ilçesine bağlanma kararı aldık. Ordunun Büyükşehir Yasası gündeme geldiğinde bu düşünce halkla paylaşıldı. Halkımızla yaptığımız görüşmeler sonrası bir kısmının istediği bir kısmın istemediği ortaya çıktı. Çaybaşı ilçesi eski bir nahiyemiz. Çaybaşı Belediye binası ile Hanyanı Belediye Binası arası 5 kilometre mesafesi var. Ünye ilçe merkez ile aramızdaki mesafe 23 kilometre. Talebelerimiz taşıma ile Çaybaşına gidiyor. Bir tarafı büyütüp diğer tarafı küçültmenin anlamı yok. Biz de bugün yaptığımız Belediye Meclisi toplantısında 6ya 5 üye kararıyla Çaybaşı ilçesine bağlanmayı uygun gördük.
     Alınan bu karar sonrası 31 Aralık 2012 TÜİK sonuçlarına göre 2 bin 14 nüfuslu Hanyanı beldesinin, Çaybaşı Belediye Meclisinde yapılacak toplantıda salt çoğunluğun kabul etmesi durumunda Çaybaşı ilçesine resmi olarak bağlanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyeye bağlı Hanyanı beldesi, Çaybaşı ilçesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER