Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Yeniyıldız:

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Yeniyıldız: -Çocuklarımızın yurt sisteminden 5erli ev sistemine geçişleri başlayacak


ORDU (A.A) - Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Eyüp Yeniyıldız, Çocuklarımızın yurt sisteminden 5erli ev sistemine geçişleri başlayacak dedi.
     Yeniyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hizmetlerindeki değişimleri kapsamında çocukların yurt sisteminden 5erli ev sistemine geçiş uygulamasının ilçede cumartesi gününden itibaren hayata geçeceğini söyledi.
     Çocuk evlerinde korunma ihtiyacı olan çocuklara hak ettikleri hizmetlerin daha iyi şekilde verilmesi için böyle bir uygulama başlatıldığını ifade eden Yeniyıldız, şunları kaydetti:
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hizmetlerinde yeni değişimler yaşamaktayız. Çocukların yurt sisteminden 5erli ev sistemine geçiş bu uygulamaların en iyi ve yeni örneklerinden. Çocuklarımızın yurt sisteminden 5erli ev sistemine geçişleri başlayacak. Ünyede cumartesi günü başlayacak uygulamayla çocuk evlerinde korunma ihtiyacı olan çocuklara hak ettikleri hizmetler daha iyi şekilde verilecek. Artık lüks sitelerde oturan Ünyeli vatandaşlarımızdan bazılarının komşusu devletin koruması ve bakımı altında bulunan birkaç çocuk olacak. Bu sistemde 5 çocuk bir evde kalacak, çocukların başında da anne olacak.
     Yurtta kalan çocukların cumartesi sabahı evlerinde uyanacağını ve evlerinde kahvaltı yapacağını belirten Yeniyıldız, bu uygulamanın Fatsada da hayata geçeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Yeniyıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER