Urlada KOSGEB desteği ile ikinci işyeri

Urlada KOSGEB desteği ile ikinci işyeri


İZMİR (A.A) - İzmirin Urla İlçesinde yaşayan Mustafa Bölükbaşı, KOSGEB desteği sayesinde ilçede işyeri açtı. İlçede bu destekle işyeri açan ikinci kişi olan Bölükbaşı, büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
     İzmir Urlada Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İş-kur ve Kaymakamlık desteği ile açılan 72 saat eğitim süreli KOSGEB Yeni Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan esnaf Mustafa Bölükbaşı, hak kazandığı 30 bin TL hibe krediyle işyeri açtı. İlçe merkezinde Gıda üzerine kurulan İşyerinin açılış kurdelesi, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakcı, tarafından kesildi. Çok sayıda davetlinin de katıldığı açılışta, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, işyerini gezerek bol kazançlar temennisinde bulunurken, her türlü yatırımın destekçisi olduklarını yineledi.
     KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakcı da kursları başarıyla bitirenlere şartları yerine getirmeleri halinde 30 bin TL hibe kredisi verdiklerini, isteğe göre hibe olmamak şartıyla iki yılı ödemesiz kredi olanağı sunulduğunu belirtti.
     Daha önce Urlada, KOSGEB desteği ile Esma Akbulut isimli bir kadın tarafından bir giyim mağazası açıldığını hatırlatan yeni girişimci Mustafa Bölükbaşı, kendisinin de bu destekle işyeri açan ikinci kişi olduğunu söyledi. İşyerinde 5 kişiye istihdam olanağı sunacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirten yeni girişimci Mustafa Bölükbaşı, hayallerinin gerçek olduğunu ve büyük bir mutluluk yaşadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Urlada KOSGEB desteği ile ikinci işyeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER