Uşakta köylülerden taş ocağı protestosu

Uşakta köylülerden taş ocağı protestosu -Köylerinin yakınında taş ocağı kurulmasını istemeyen vatandaşlar ve çevreci gruplar protesto yürüyüşü yaptı


UŞAK (A.A) - Uşakta, köylerinin yakınındaki orman arazisi içinde kurulmak istenen taş ocağına tepki gösteren vatandaşlar ile çevreciler protesto yürüyüşü yaptı.
     Uşak merkeze bağlı Kaşbelen köyünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, köy yakınlarındaki orman arazisi içinde özel bir firma tarafından kurulmak istenen taş ocağını protesto etmek için o bölgeye yürüşüş yaptı.
     Ellerindeki pankartlar ve sloganlarla taş ocağını protesto eden köylüler ve çevrecilere, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.
     Taş ocağının kurulması planlanan yerde bir açıklama yapan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, bölgenin doğal güzelliklerinin taş ocağının kurulmasıyla yok olacağını ileri sürdü.
     Ocağın yaklaşık 100 hektar alanda kurulacağını ve bölgede yaşları 200-250 arasında bin 600 meşe ağacı olduğunu belirten Yüksel, Taş ocağı kurulduğunda bu ağaçlar kesilecek. Tam bir çevre katliamı yaşanacak. Köye 2 kilometre mesafede kurulacak taş ocağından çıkacak toz, köylülerin yaşam kalitesini düşürecek. Köylüler taş ocağının kurulmasını istemiyor. Biz çevreciler olarak köylülerin yanındayız ifadelerini kullandı.
     Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, olaysız sona erdi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Uşakta köylülerden taş ocağı protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER