Uşaktaki organ bağışı

Uşaktaki organ bağışı -Geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Resul Aydının organları alınarak Ankara ve İzmire gönderildi -Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Aydın: Resuldan alınan organlar be


UŞAK (A.A) - Uşakta altı gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve dün beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 15 yaşındaki Resul Aydından alınan organlar Ankara ve İzmirde ki hastanelere gönderildi.
     Sabah saatlerinde Ankaradan özel uçakla Uşaka gelen Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi sağlık ekibi ile kara yoluyla İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen sağlık ekibi, Aydının organlarını yaklaşık 4 saat süren operasyonla aldı.
     Aydından alınan kalp, karaciğer ve bir böbrek özel uçakla Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesine, bir böbrek ile ince bağırsak ise kara yoluyla İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.
     Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada Uşak kent merkezinde gece boyunca etkili olan yoğun sis nedeniyle Ankaradan gelecek uçağın yola çıkamadığını, bu nedenle 12 saat ertelenen operasyonun öğlen saatlerinde yapılabildiğini söyledi.
     Akciğer ve pankreasın alınmadığını, Aydından alınan beş organın hastalara nakledileceğini ifade eden Zafer Aydın, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.
     Resul Aydının organlarını alan ekipte yer alan Başkent Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldırım ise organ bağışı yapan aileye teşekkür ederek, Karaciğer, böbreğin birini ve kalbi Ankaraya götürüyoruz. Diğer organlar İzmire gidiyor. Alınan organları en kısa sürede nakil bekleyen hastalarla buluşturmaya gayret ediyoruz. Organ bağışı önemli bir konu. Uşak bu konuda diğer illere örnek oldu dedi.
     Resul Aydının cenazesi daha sonra Uşak Devlet Hastanesi morgundan alınarak Banaz ilçesi Yukarı Karacahisar köyünde ikindi namazından sonra toprağa verildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Uşaktaki organ bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER