Uşak Üniversitesinde Ekonometri Bölümü açılacak

Uşak Üniversitesinde Ekonometri Bölümü açılacak


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Ekonometri Bölümünün açılacağını bildirdi.
     Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulunun Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Ekonometri Bölümü açılması yönündeki teklifi kabul ettiğini belirtti.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde halen İktisat, İşletme, Maliye ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin olduğunu yeni açılacak Ekonometri Bölümü ile bölüm sayısının 5e yükseleceğini kaydeden Çelik, şu bilgileri verdi:
     Ekonomi biliminin gelişimi bu alanda yetişmiş uzmanlara ihtiyacı arttırmaktadır. Uşak Üniversitesi olarak ihtiyaca yönelik bölüm ve programlar açıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu gelişim de dikkate alındığında üniversitemizde açmış olduğumuz Ekonometri Bölümü çok önemli. Bu bölümü seçen öğrencilerimiz her türlü ekonomik gelişimi analiz edebilen, iktisadi modeller geliştirebilen, iktisadi problemlere çözüm üretebilen ayrıca aldıkları eğitim sonucu matematiği, iktisadı ve istatistiği çok iyi bilen uzmanlar olacaktır. Ekonometrist olarak mezun olan öğrencilerimiz kamu kurumlarında, bankacılık sektöründe, araştırma şirketlerinde, işletmelerin araştırma-planlama bölümlerinde, borsada çalışabilecekler.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesinde Ekonometri Bölümü açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER