UÜde Kuzguncuklu Fazilet oyunu sahnelendi

UÜde Kuzguncuklu Fazilet oyunu sahnelendi


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlunun yazdığı Kuzguncuklu Fazilet adlı tiyatro oyununu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezinde sahneledi.
     Üniversite çalışanları ve öğrencilerin ilgi gösterdiği oyunda, Galip Erdalın yönetimiyle İkinci Dünya Savaşı sonrası Türkiyede geçen bazı olaylar işlendi.
     Oyunu izleyen Prof. Dr. Müfit Parlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş sonrası tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede büyük yokluk ve acılar yaşandığını bildirdi.
     Varlık Vergisi uygulamasının da o yıllarda yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Parlak, Vergisini ödeyemeyenlerin Aşkaleye sürgün edildiği o yıllarda, Kuzguncuklu Fazilet, fırsatçılık yaparak kazanç elde etmektedir. Kazanç için her yolu mubah bilen bu kadın, ne namuslu vergi tahsil memuru kocasını ne oğlunu ne de gencecik üvey kızını düşünür. Onun düşündüğü tek şey, vergisini ödeyemeyenlerin haraç mezat satılan mallarını ele geçirmektir dedi.
     Prof. Dr. Parlak, böyle güzel bir oyunun UÜde sahnelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tiyatro etkinliklerine devam edileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber UÜde Kuzguncuklu Fazilet oyunu sahnelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER