Avukat annesinden, akil insanların eleştirilmesine tepki

Avukat annesinden, akil insanların eleştirilmesine tepki -Eskişehirde, avukat annesi olduğunu bildiren kadın, Avukatlar Günü töreninde akil insanları eleştiren Baro Başkanı Öztekine tepki gösterdi -Avukat annesi Konukçu: Burada siyaset


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, akil insanları eleştiren Baro Başkanı Rıza Öztekine, avukat annesi olduğunu söyleyen kadın tarafından tepki gösterildi.
     Vilayet Meydanındaki tören, Öztekinin Atatürk Anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Öztekin, burada yaptığı konuşmada, çözüm süreci kapsamında oluşturulan akil insan gruplarını, 1919 yılında kurulan Heyet-i Nasihaya benzettiğini ifade etti.
     Gruplardaki kişileri ve onların seçiminde uygulanan yöntemi eleştiren Öztekin, şöyle konuştu:
     Hangi aklı temsil ettikleri, nasıl seçildikleri belli olan akil adamların oluşum şekli gayet açıktır. Ne iş yapacaklar- Herhalde yıllardır 40 bin can alan teröristlere iyi çocuk deme noktasında girişimleri olacaktır. Bilemiyoruz ama neden seçildikleri açıktır. Türk milletinin olmadığı yeni anayasayı pazarlama girişimi vardır. Tarih tekerrür ediyor. Türk milleti asla bu oluşuma kabul göstermeyecektir. Oradaki kişilerin acilen istifa etmesini istiyoruz. Akil adamlarla ilgili oluşumu, olumsuz görüyoruz.
     Bu sırada, katılımcılar arasında bulunan ve avukat annesi olduğunu belirten Meryem Konukçu, sesini yükselterek, Burada siyaset mi yapılıyor, kutlama mı- diye tepki gösterdi.
     Alandan uzaklaştırıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Konukçu, ilkokul mezunu bir ev kadını olduğunu söyledi.
     Yakınları arasında da avukatlar bulunduğunu dile getiren Konukçu, Burada yapılan konuşmaları kınıyorum. Ben hukukçuları dinlemeye geldim, siyaset yapmaya gelmedim. Kimse kimseyi yargılayamaz. Bu konuşmalara dayanamıyorum. Kaç gündür, bu süreç başlayalı bir tane şehit geldi mi- Boşuna bağırıyorlar dedi.
     Tören, Öztekinin, konuşmasını tamamlamasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş - Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Avukat annesinden, akil insanların eleştirilmesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER