Uygulamalı girişimcilik eğitimi

Uygulamalı girişimcilik eğitimi


BARTIN (A.A) - Bartında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.
     Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, eğitimin ilk gününde yaptığı konuşmada, eğitimi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlediklerini söyledi.
     Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin, başarı düzeylerini artırmak amacıyla eğitimi düzenlediklerini ifade ederek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti.
     Bölgenin kalkınması için uğraştıklarının altını çizen Dikyurt, şöyle konuştu:
     Yöresel değerlerimizin küresel marka haline gelebilmesi yolunda KOSGEBi ve desteklerini çok önemsiyoruz. Bartındaki KOBİ ve işletmelerimizin rekabet edilebilirliğinin sağlanması adına KOSGEBin destek ve faaliyetlerinin önemini biliyoruz. İş dünyasına yepyeni projelerle, yeni işadamı ve işkadını kazandırmak adına bu tür eğitimler önemlidir. Avrupa krizlerle boğuşurken, bizler ise çağın gerekliliklerine ayak uyduran, bilimsel yol ve yöntemleri takip eden yeni girişimciler yetiştirerek, kentimizin ve ülkemizin ekonomisini sağlamlaştırmalıyız. Ülkemizin 2023te 500 milyar dolar ihracat hedefine, sürekli güncellenip aktif hamleler yaparak ulaşabiliriz.
     Eğitimin ilk dersinde ise Yöndem Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can, kursiyerlere iş fikri ve iş fikri geliştirme teknikleri, pazar araştırması ve analizi, iş planı hazırlama, finansal yönetim konularında toplam 70 saatlik eğitim verileceğini ve eğitim sonunda sertifika almaya hak kazananların işletme kuruluş desteği olarak 30 bin lira hibe, 70 bin lira da geri ödemeli sabit yatırım desteği olabileceklerini kaydetti.
     Eğitime, toplam 30 kursiyerlerin katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Uygulamalı girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER