Uygur kardeşlerden genç yeteneklere tüyolar

Uygur kardeşlerden genç yeteneklere tüyolar


KAYSERİ (A.A) - Ünlü tiyatro oyuncuları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivaline katılacak olan öğrencilerle bir araya geldi.
     Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, festivale katılacak olan okulların yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
     Burada konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, liseler arasında gerçekleştirilen Uluslararası Tiyatro Festivalinin Türkiyede tek olduğunu söyledi.
     Amaçlarının gençleri kültür ve sanat ile buluşturmak olduğunu belirten Durukan, "Sizleri kültürün ve sanatın farklı kolları ile bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu festivali siz gençler ile birlikte düzenlemekten mutluyuz. Bu yıl festivalimizin 8incisini gerçekleştiriyoruz ve şimdiye kadar festivalimize 188 okul katıldı. 4 binin üzerinde öğrencinin sahne alarak oyunlarını sahnelediği festivali bu yıl da hep birlikte coşkulu şekilde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
     Ünlü tiyatro oyuncusu Behzat Uygur ise, Kayseride olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin sanata ve sanatçıya her zaman destek olduğuna dikkati çeken Uygur, "Kayseride bulunan tiyatro salonları bunun güzel bir örneği. Bin 300 kişilik Kadir Has Kültür Sanat Merkezi gerçekten çok güzel olmuş, emeği geçenleri kutlarım. Kültür merkezlerini yapmak önemli değil, onları yönetecek olan ufku geniş, sanat sevgisi olan idarecileri oralarda görmek önemli. Kayseri, sanat konusunda gerçekten çok şanslı çünkü burada sanattan ve sanatçıdan anlayan yöneticiler var. Anadoluda bir çok bölgede, oyun oynayabilmek için salon bulamıyoruz" şeklinde konuştu.
     Gençlere bu imkanların kıymetlerini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Uygur, şunları kaydetti:
     "Elinizdeki değerlerin kıymetini bilin. Sanat, sanatçılara değer verildiği sürece filizlenerek büyür. Sosyal medyada da paylaştım ben Kayserideki tiyatro sevgisini. Tiyatro festivali gibi etkinlikler gençleri sanata yöneltir."
     Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, babaları Nejat Uygur ile tiyatro sahnesinde yaşamış oldukları anıları öğrenciler ile paylaştı.
     Tiyatro Festivalinde yer alacak olan öğrencilere sahne performansı ile ilgili tüyolar veren Uygur kardeşler, öğrencilerden büyük alkış aldı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Uygur kardeşlerden genç yeteneklere tüyolar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER