Uzmanlar üniversiteli gençlere hibe desteklerini anlattı

Uzmanlar üniversiteli gençlere hibe desteklerini anlattı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi ortaklığında düzenlenen Fikrim Var Sermayem Yok adlı hibe destekleri konulu seminer düzenlendi.
     TÜBİTAK uzmanı Esra Merih Himmetoğlu, KOSGEB uzmanı Mahmut Semih Şekercioğlu ve Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanı Ahmet Batat, Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde, kurumlar tarafından verilen hibe destekleri konusunda bilgiler verdi.
     Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Bilişim Çalışma Grubu koordinatörlüğünde gerçekleşen seminerde, grup koordinatörü Koray Uruk, genç girişimciliğinin önemine ve desteklenmesi konularına dikkati çekti.
     Hibe konularında en yetkin kurumların şu anda kendileri ile birlikte olduğunu vurgulayan Uruk, gençler olarak TÜBİTAK, KOSGEB ve Çukurova Kalkınma Ajansından nasıl faydalanılabileceğini düşünüp, ona göre çalışma yapılmasının önemine değindi.
     Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalınız ise gençlerin taleplerine göre etkinlikler yaptığını ve daha çok talep gelirse 2008 yılında TOBB ile gerçekleştirdikleri Genç Girişimciliği Destekleme Merkezini tekrar aktifleştirebileceklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Volkan Kaşık
<< Önceki Haber Uzmanlar üniversiteli gençlere hibe desteklerini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER