Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Aktürk: 2003 yılından bu yana 3 bin 600 vakıf eserinin onarım ve restorasyonu yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, 2003 yılından bu yana 3 bin 600 vakıf eserinin onarım ve restorasyonunun yapıldığını bildirdi.
     Aktürk, Vakıflar Haftası dolayısıyla Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Aktürk, vakıf kurumunun Osmanlı Devletinden bugüne kadar kesintisiz hizmet verdiğini belirtti.
     Vakıf kurumunu, insan fıtratının her dönemine hitap eden bir kurum olarak nitelendiren Aktürk, Ecdadımızın bize vakfettiği vakıf gayrimenkulleri, tarihi eserler ve geleceğimizin turizm potansiyelini arttıracak kültür varlıklarımız bunların birer parçasıdır. Bunları geleceğe taşımak asli görevlerimiz arasındadır diye konuştu.
     Vakıflar Genel Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgiler veren Aktürk, 2003 yılından bu yana 3 bin 600 vakıf eserinin onarım ve restorasyonunun yapıldığını kaydetti.
     Belediyenin de öncülüğünde ve özverili çalışmalarıyla vakıf eserlerini çok iyi bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini belirten Aktürk, Malatyada bunun örneklerini yaşamayı umduklarını ifade etti. Aktürk, 29. Vakıf Haftasının hayırlı olmasını diledi.
     Çakır da, vakıfların medeniyet açısından önemine işaret ederek, vakıfların, sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurulmuş, yetimleri, kimsesizleri gözeten, hayır sahiplerinin bağışlarını hizmete dönüştüren büyük bir kurum olduğunu söyledi.
     Günümüzde sıkıntıların, karmaşaların, ezilenlerin olduğu birçok toplumda vakıf kültürünün olmadığının görüldüğünü kaydeden Çakır, Bizim geleneğimizde, tarihimizde olan bu güzel kurumun yaşaması, yaşatılması hepimizin görevi dedi.
     Çakır, Vakıflar Haftası dolayısıyla toplumda hoşgörünün, sevginin, dayanışmanın daha da artması dileklerinde bulundu.
     (TBK-AY-EMN)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER