Validen 112yi gereksiz arayanlara teşhir önerisi

Validen 112yi gereksiz arayanlara teşhir önerisi -Adana Valisi Coş: -Fuzuli şeyler için 112 Acil Servisi arayanların, bu tür telefon sapığı diyebileceğimiz insanların teşhir edilmesinin şahsen yararlı olacağını düşünüyorum


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 112 Acil Servis hattını gereksiz arayanların teşhir edilmesinin yararlı olabileceğini söyledi.
     Vali Coş, Adana Sağlık Turizmi Derneğinin (ASTD) Hekimevi Balo Salonunda düzenlediği Sağlık Turizminde Satış ve Pazarlama Eğitimi programı sertifika töreni sonrasında, Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 6 ambulansta incelemede bulundu.
     Obez hastaların taşınması için tasarlanan ambulans hakkında bilgi alan Coş, teslim alınan ambulanslardan birinde test sürüşü yaptı.
     Sürüşün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Coş, ambulans kazalarının önüne geçilebilmesi için Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında, ambulans şoförlerinin eğitimi için yapılan simülasyon merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini bildirdi.
     112 Acil Servis hattının gereksiz aramalardan kaynaklanan yoğunluklar yaşadığını ifade eden Coş, şöyle konuştu:
     112ye günde 150ye yakın cevapsız çağrı ile çeşitli asılsız ihbarlar geliyor. Bu insanlık dışı bir şey. Acil sağlık hizmetlerini lüzumsuz şeylerle meşgul etmeye çalışmak, başka insanların hizmet almasını engelliyor. Görevlileri de meşgul ediyor. Fuzuli şeyler için 112 Acil Servisi arayanların, bu tür telefon sapığı diyebileceğimiz insanların teşhir edilmesinin şahsen yararlı olacağını düşünüyorum.
     Coş, törende yaptığı konuşmada ise tüm insanlar için tartışılmaz bir önemi olan sağlık sektörünün ve hizmetlerinin uluslararası standartlarda ve yetkin kişiler tarafından sunulması gerektiğini vurguladı.
     Sağık turizminin öneminin insanlar tarafından bilindiğini, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Coş, Bu sektörde çalışacak personelin bilinçli olması, moral ve motivasyonunun yüksek olması fevkalade önemlidir dedi.
     Sağlık alanında pazarlama sektörünün önemine de değinen Coş, şöyle devam etti:
     Elinizde ne kadar kıymetli ürün olursa olsun, bunu pazarlayamadıktan sonra hiç bir anlamı yok. Pazarlama günümüzde artık bilinçli, planlı ve bilimsel bir şekilde yapılması gereken bir faaliyet. İnsanların işlerine yaramayan, aslında çok da ihtiyaç duymadığı ürünü başarılı pazarlama yöntemleriyle satın alma mecburiyetinde kaldıklarını ve aile bütçelerinde ciddi sıkıntılar oluşturduklarını görüyoruz. Bunun yanı sıra insanların çok ihtiyaç duydukları nesneleri, ürünleri ve hizmetleri nerede nasıl temin edeceklerini bilmedikleri için onlardan istifade edemediklerini de biliyoruz.
     Programda, konuşmaların ardından eğitime katılan 30 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Validen 112yi gereksiz arayanlara teşhir önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER