Vali Akpınar:

Vali Akpınar: -Sanayi, üniversite ve ulaşım yönünden birçok illerle kıyaslandığında Bilecik, şanslı. Bazı illerin böyle bir şansı yok


BİLECİK (A.A) - Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecikin, sanayi, üniversite ve ulaşım yönünden birçok illerle kıyaslandığında şanslı olduğunu, bazı illerin böyle bir şansının olmadığını bildirdi.
     Anadolu Basın Yayın Birliği Bilecik Şubesinin Basın masası konuğu olarak katıldığı ve Şube Başkanı Şadi Erdal ve yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtlayan Vali Akpınar, OSBlerde yaşanan sıkıntılara yönelik soruya, Bilecik yatırım için çok cazip bir il. Bilecik içerisinde en kolay sanayileşebilecek yerlerden biri Osmaneli OSB. Bilecik OSBde yer kalmamasından dolayı Osmaneli sanayici için avantajlı bir konumda. Osmaneli yatırım yapmayanlar yüzünden zarar gördü. Şimdiye kadar Osmaneli daha büyük bir ilçe olurdu dedi.
     Söğüt OSBnin imar planı ile ilgili çalışmaların Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında tasdik aşamasında olduğunu anlatan Vali Akpınar, kente gelen sanayiciye tüm alanları gösterdiklerini ve yönlendirdiklerini, ama genel olarak İstanbuldan gelen sanayicilerin Osmaneliyi tercih ettiğini söyledi.
     Yapımı devam eden Bilecik-Yenişehir, Söğüt-Eskişehir ve Gölpazarı-Yenipazar yolları hakkında da bilgi veren Vali Akpınar, şöyle devam etti:
     Bilecikte 250 civarında ruhsatlı maden ve mermer ocağı var. Bunlardan işletme ve araştırma ruhsatı olanlar var. 125 civarında da çalışan ocak var. Kural ihlaline ilişkin işlemler takip ediliyor. Korumak için tedbirler alınıyor ama mermer ocağının çalıştırılması çokta göze hoş gelen çalışma alanı oluşturmuyor. Bu işin doğası bu... Ağaca, toprağa, taşa dokunmadan mermer almak mümkün değil. Ocaklarda kesilen ağaçların belki on misli dikiliyor veya parası ormana geri veriliyor. Fazla tonajla ilgili polis ve jandarma tarafından çok sayıda ceza uygulandı. Gerek sevk irsaliyelerine gerekse kantara çekilmek suretiyle kontrol yapılıyor. Bazı firmalar tonaj uygulamasını uyguluyor. Köy yollarının bozulması ağır tonaj ve kalitesiz yapımdan kaynaklanıyor. Bilecikte birçok branşta doktor ihtiyacı var. Kış döneminde tayin edilebilecek çok fazla doktor yok. Ama hızlı bir şekilde çözülecek. Doktorlarımız, mevcut şartlar içerisinde iyi çalışıyorlar. Şeyh Edebali Türbesindeki restorasyon bitmek üzere, kısa zamanda teslim edilecek. Sanayi, üniversite ve ulaşım yönünden birçok illerle kıyaslandığında Bilecik, şanslı. Bazı illerin böyle bir şansı yok.
     Gölpazarı 5. Jandarma Tabur Er Eğitim Komutanlığının kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine Vali Akpınar, planlamanın olduğunu ancak kesinleşmiş bir şeyin olmadığını ifade ederek, Kaldırılması durumunda ilçe halkı ve yöneticileri üniversite olsun istedi. Fakat üniversite burası bize çok büyük diyor. Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün açık ceza evlerine ihtiyacı var. Genel Müdürlük, geldi baktı, olabileceğini düşündüler. İstanbula, Kocaeliye yakın olması, güzel bir doğal ortamda bulunması, hiçbir yeni yatırım yapmadan kullanılması Cezaevi Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü içinde cazip oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER