Vali Altıparmak, Kaşta incelemelerde bulundu

Vali Altıparmak, Kaşta incelemelerde bulundu


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kaşta incelemelerde bulundu.
     Vali Altıparmak, beraberindeki Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile Kaş ilçe merkezi ve köylerinde incelemelerde bulundu.
     İlçenin Üzümlü köyünde Vali Altıparmakı Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kınık Belediye Başkanı Ali Beki, Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz ile daire amirleri karşıladı.
     Vatandaşların sorunları dinleyen Altıparmak, Üzümlü köyünün içme ve sulama suyu sorununun çözüldüğünü belirterek, Buraya suyunuzu güle güle kullanın demeye geldik. Üzümlü Köyü İlköğretim Okulunun çevre düzenlemesi sorunu var denildi. Bunu da çözeceğiz dedi.
     Saklıkent ile Üzümlü köyü arasındaki 30 kilometrelik alternatif turizm yolunun 15 kilometrelik bölümünün geçen yıl tamamlandığını, kalan 15 kilometrelik bölümün de bu yıl genişletilerek asfaltlanacağını ifade eden Altıparmak, Antalya köylerinde 800 içme suyu birimi var. Yıl sonuna kadar 600 içme suyu birimini güneş enerjisi ile klorlayıp sağlıklı hale getireceğiz. Yıl sonuna kadar Antalyanın tüm köylerinin yerleşim imar planlarını tamamlayacağız. Köylünün kaçak yapı yapmaktan ceza almasını önleyeceğiz diye konuştu.
     Köyler için dört tip ev planı hazırladıklarını, bu planları köylülere ücretsiz vereceklerini bildiren Altıparmak, Kaşta birkaç köydeki gölet sorununun da çözüleceğini söyledi.
     Vali Altıparmak, köy muhtarı Emin Arıcanın elektrik kablolarının yer altına alınma isteği üzerine, Muhtarımı tüm belediye başkanlarına ve muhtarlara örnek gösteriyorum. İlk kez bir köy muhtarı benden elektrik kablolarının yer altına alınmasını istiyor. Kendisini alkışlıyorum dedi.
     Vali Altıparmak ve beraberindekiler, daha sonra Çavdır ve İslamlar köylerinde incelemelerde bulundu. Ardından Kaşta yaşayan yabancıların katkısı ile inşa edilen Kaş Çukurbağ Yarımadası girişindeki polis kontrol noktasını hizmete açtı.
     Kaş Kapalı Spor Salonunda da inceleme yapan Altıparmak, önündeki duvar yıkılan ve eksikleri olan salonun en kısa sürede tamir ettirileceğini kaydetti. Altıparmak, Kaş Devlet Hastahanesi inşaatını da inceledi.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Altıparmak, Kaşta incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER