Vali Altıparmak ve BAKA heyeti Floridada

Vali Altıparmak ve BAKA heyeti Floridada iş dünyasıyla buluştu -Altıparmak: -ABDden Antalyaya daha fazla turist bekliyoruz


ANTALYA (A.A) - Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Florida Eyaleti Miami kentinde düzenlenen Türk Festivaline katılan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, festival sonrasında Miami Belediye Başkanı Tomas Regalodayı ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Altıparmak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) heyetiyle Miami Belediyesi Meclis Salonunda Miami ve Türkiye Batı Akdenizde Yatırım Fırsatları konulu toplantıya katıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Regaloda, Miami bölgesel senatörlerinden Willy Gort, Miami Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Barry Johnson, ABD Latin Ticaret Odası Başkanı Ralf Calleja, ABDli iş adamları ve Floridada yaşayan Türk iş adamları katıldı.
     Altıparmak, Miami ile Antalyanın hem turizm hem de tarım alanında öne çıkan kentler olmaları itibarıyla benzerlikler gösterdiğini söyledi.
     Miami ve Antalyalı iş adamlarının ortak yatırımlar yapabileceğini belirten Altıparmak, Antalya, Akdeniz çanağında stratejik öneme sahip. Doğası, denizi ve tarihi ile Antalya yılda 11 milyon turisti ağırlıyor. Ülkemize gelen 750 bin civarında ABDli turistten sadece 20 bin kadarı Antalyaya geliyor. ABDden Antalyaya daha fazla turist bekliyoruz. Bu konuda tanıtıma ağırlık vermemiz gerekir çünkü tam manasıyla tanıtamadığınız bir cevherin size pek bir faydası olmaz dedi.
     Regalado ise Antalya, Isparta ve Burdurdan oluşan Batı Akdeniz Bölgesi ile daha sıcak ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Regalado, bu yıl haziran veya temmuz ayında Miami Ticaret ve Sanayi Odası ve ABD Latin Ticaret Odasından oluşan bir heyetle Batı Akdenize iş gezisi düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
     Toplantıda BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan da sunum yaparak Batı Akdenizde öne çıkan iş fırsatları konusunda bilgi verdi.
     Daha sonra Regalato, Altıparmaka ziyaret anısına plaket verdi.
     BAKA, Floridada İstanbul Kültür Merkezi tarafından bu yıl 7ncisi düzenlenen Türk Festivalinde Antalya, Burdur, Ispartanın tanıtımını yaptı. Festivalde açılan standlarda Antalyanın turistik tanıtım kitleri, EXPO 2016 Antalya CDleri, Burdur ceviz ezmesi ve sipsisi, Isparta lokumu, gül şurubu ve Ispartada üretilen deri çantalar ilgi gördü.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Altıparmak ve BAKA heyeti Floridada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER