Vali Atadan GAİBe ziyaret

Vali Atadan GAİBe ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Vali Erdal Ata, eğitime verilen desteğin, ülkenin geleceğine yönelik verilen en önemli destek olduğunu bildirdi.
     Ata, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile birlikte Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmazı ziyaret etti. Çıkmazdan ihracat rakamlarıyla ilgili bilgi alan Ata, eğitimin ülke kalkınması için en önemli basamaklardan biri olduğuna işaret etti.
     Başlatılan eğitim seferberliğine sanayici ve iş adamlarının önemli katkı sağladığını aktaran Vali Ata, şunları kaydetti:
     GAİBte bir okul yaptırma yönünde önemli bir adım attı ve önümüzdeki günlerde temel atma çalışmalarına başlanacak. Eğitime verilen destekler ülkemizin geleceğine yönelik verilen en önemli desteklerdir. Bu alanda başlattığımız kampanyaların meyvelerini toplamaya başladık. Bu yıl yapımına başlanan birçok okulumuzun açılışı gerçekleştirilecektir. Okul yapımına ve okullarımızın geliştirilmesine yönelik yapılan yardım ve desteklerden dolayı sanayici ve iş adamlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.
     Çıkmaz da, Türkiyenin Ortadoğuda önemli bir noktaya geldiğini ve bu anlamda Gaziantepin adeta Ortadoğunun merkezi konumunda bulunduğunu dile getirdi.
     Sanayi ve ticaretteki markalaşmayı eğitim alanında da başarmak zorundayız diyen Çıkmaz, tek başına sanayi ve ekonomideki markalaşmanın yeterli olmayacağını, elde edilen bu başarıların uluslararası arenada sürdürülmesi için eğitim kurumlarının da geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
     GAİB bünyesinde faaliyet gösteren bütün birliklerin desteğiyle yaptıracakları okulun, bu anlamda eğitime önemli oranda destek sağlayacağını ifade eden Çıkmaz, Bundan sonraki dönemlerde de eğitim alanında yatırımlarımız ve desteklerimiz sürecektir dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Vali Atadan GAİBe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER