Vali Çınar, girişimci kadınlarla bir araya

Vali Çınar, girişimci kadınlarla bir araya geldi


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, kentteki girişimci kadınlarla bir araya geldi.
     Vali Çınar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından Muşta mikro kredi desteği alarak iş yeri açan kadın girişimlerle buluştu.
     Girişimci kadınları dinleyen Çınar, mikro kredi alan kadınların işlerini geliştirmek için KOSGEBe başvuruda bulunmalarını istedi.
     Çınar, şöyle konuştu:
     Siz amatör bir ligde olduğunuz için, mikro kredi kullandınız. Ama artık 3. lige çıktığınıza göre KOSGEBe başvuruda bulunabilirsiniz. KOSGEB size 30 bin lira hibe desteği veriyor. Onu kullandıktan sonra, isterseniz 70 bin lira kredi de alabilirsiniz. Böylelikle hem girişimci olarak kendinizi geliştirirsiniz hem de ilin ekonomisine katkıda bulunursunuz. Kadın girişimci sayısının daha da yükselmesi için, sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.
     Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Ay ise, Türkiye genelinde 66 ilde 88 mikro kredi şubesi açıldığını ve 62 bin kadına mikro kredi verdikleri belirtti.
     Ay, kentte imkanı olmadığı için işyeri açamayan veya işyerini geliştiremeyen kadınlara mikro kredi verdiklerini ve kendi işlerini kurmalarını sağladıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Çınar, girişimci kadınlarla bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER