Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Muğlada -Bağış: -Dönem başkanı bir ülkenin iflasını ilan edecek duruma düşmesi ABnin kuruluş felsefesi adına gerçekten düşündürücüdür. Ama Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin düştüğü d


MUĞLA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,Egemen Bağış, Dönem başkanı bir ülkenin iflasını ilan edecek duruma düşmesi ABnin kuruluş felsefesi adına gerçekten düşündürücüdür. Ama Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin düştüğü durum bizi hiçbir şekilde mutlu etmez. Düşene vurmak bizim kültürümüzde yoktur. Allah kurtarsın dedi.
     Muğla Valisi Fatih Şahini makamında ziyaret eden Egemen Bağış, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AB sürecinde Muğlanın kendilerine verdiği ilhamla önemli aşamaları aştıklarını söyledi.
     Bir gazetecinin Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin AB dönem başkanlığı ve yaşadığı ekonomik krizle ilgili sorusu üzerine Bağış, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi maalesef Avrupa Birliği dönem başkanlığını yaparken iflasının ilan edecek noktaya düştü. AB tarihinde yaşanmamış ayıplardan birini ABye yaşattı. Dönem başkanı bir ülkenin iflasını ilan edecek duruma düşmesi, ABnin kuruluş felsefesi adına gerçekten düşündürücüdür. Ama Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin düştüğü durum bizi hiçbir şekilde mutlu etmez. Düşene vurmak bizim kültürümüzde yoktur. Allah kurtarsın diye konuştu.
     Yanı başlarındaki KKTCnin her geçen gün gelişen ekonomisiyle Rumlara desteğe hazır olduğunu belirten Bağış, KKTCnin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine dost eli uzattığını kaydetti. Bağış, Rum Yönetiminin nasıl KKTCden elektrik alıyorlarsa, nasıl ihtiyaç duyduklarında su alıyorlarsa, borç da alabileceğini dile getirdi.
    
     -Mantık dışı inatları nedeniyle krize girdiler-
    
     Türkiyenin, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden talep gelmesi durumunda yardım eli uzatabileceğine işaret eden Bağış, şunları söyledi:
     Eğer sayın Hristofyas içine düştükleri krizden tedirginse hemen yanı başlarında güçlü bir devlet olan KKTCye başvurursa, KKTCnin Başbakanı bu talebi uygun görüp bizimle paylaşırsa, biz de komşu ülke olarak oradaki insanların düştüğü duruma elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Türkiye güçlü bir ülkedir. Herhalde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yıllardır Türkiyenin AB üyeliğini engellemenin onlara ne kadar büyük maliyetleri olduğunu görmüştür. Eğer 2004 yılında Annan Planı kabul edilmiş olsaydı, belki bugün Kıbrıs Adası, bir Birleşik Kıbrıs Devletleri yönetiminde dünyanın müreffeh ülkelerinden biri olurdu.
     Şu anda Güney Kıbrısın içine düştüğü ekonomik krizin, maalesef Güney Kıbrıslıların mantık dışı, akla ziyan inatlarının neticesinde olduğunu vurgulayan Bağış, gelecek yıl şubat ayında Güney Kıbrısta gerçekleşecek seçimlerden sonra makul ve bütün adanın siyasi eşitliğine dayalı ortak bir zeminde birlikte hareket edebilecek bir yönetimin işbaşına gelmesini ümit ettiklerini söyledi.
     Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışa valilik ziyaretinde Müstakil İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak ve AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa da eşlik etti.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER