Vali Daşöz, Sabuncubeli tünelinde inceleme yaptı

Vali Daşöz, Sabuncubeli tünelinde inceleme yaptı


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.
     Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altundan çalışmalar hakkında bilgi alan Daşöz, projede yapılan değişiklik nedeniyle tünel çalışmalarında gecikmenin yaşandığını ancak projenin planlanan tarihte biteceğini söyledi.
     Tünelin Manisa çıkışının bir kilometre daha uzatıldığını kaydeden Daşöz, Tünelin mesafesi uzuyor ama süre kısalıyor. Tünelle Manisa-İzmir arasındaki süreyi daha da kısaltmış olacağız. Manisadan İzmire 10 ile 15 dakika gibi bir zamanda gidilebilecek, ağır taşıtlar için bu süre 20 dakikaya düşebilecek dedi.
     Yapılacak olan tünelin zorunlu giriş gibi düşünülmemesi gerektiğini ifade eden vali Daşöz, diğer yolun da trafiğe açık olacağını belirtti.
     Daha sonra çevre yolu ve Menemen yolunda incelemelerde bulunan Daşöz, yolların yapımında daha fazla gecikme yaşanmaması gerektiğini, Manisa Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğünün işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi.
     Daşöz, su taşkını yaşanan Güzelköy mevkiini gezerek, Gediz nehri yatağında meydana gelen su taşkınlarının Manisanın en önemli sorunlardan birisi olduğunu söyledi.
     Bu nehirle ilgili bir takım çalışmalar bulunduğunu bildiren Daşöz, Ama bir de nehir yatağının çamurla toprakla dolmuş kısmı var. Burada ayrıntılı bir çalışma yapılacak. Özel mülkiyet ve vatandaşlar tarafından tecavüzlerde olabilir. Üreticilerimizin resmi kurumlarımızla işbirliği içinde çalışması büyük önem taşıyor dedi.
    
     Muhabir : Turgay Duyar / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Vali Daşöz, Sabuncubeli tünelinde inceleme yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER