Vali Güvenç, sulama kanallarında incelemelerde bulundu

Vali Güvenç, sulama kanallarında incelemelerde bulundu -Güvenç: 200 bin dekar araziyi sulamada kullanılabilecek atık su, Suriye topraklarına akıp gidiyor, biz ise bazı bölgelerde susuzluk çekiyoruz bunu ilgililerin vicdanına bırakıyorum


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 200 bin dekar araziyi sulamada kullanılabilecek atık su, Suriye topraklarına akıp gidiyor, biz ise bazı bölgelerde susuzluk çekiyoruz bunu ilgililerin vicdanına bırakıyorum dedi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç ve DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, bölgedeki sulama konusunda yaşanan sıkıntıları tespit etmek amacıyla Harran ve Akçakale bölgesindeki sulama kanallarında incelemede bulundu.
     İncelemeleri esnasında çiftçileri dinleyen Vali Güvenç, sulama birlik başkanlarıyla da sohbet ederek, yaşanan sıkıntıları dinledi.
     Celalettin Güvenç, sulama birliklerinin bulunduğu bölgelerde çiftçilerin yaşayabileceği su sıkıntısını, çiftçilerin kendi yöntemleriyle çözmesi yerine DSİ Bölge Müdürlüğüne dilekçeyle başvurmaları gerektiğini anlattı.
     Gezinin tamamlandığı Akçakale ilçesindeki Cullap Deresi üzerinde bir açıklama yapan Vali Güvenç, Suriye sınırında bulunan söz konusu derede akan suyun 33 metreküp/saniye olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu derede akan suyun en az 23 metraküp/saniyesi, Harran ve Urfa ovalarından sulama artığı olarak akan sular. 200 bin dekar araziyi sulamada kullanılabilecek atık su, Suriye topraklarına akıp gidiyor, biz ise bazı bölgelerde susuzluk çekiyoruz bunu ilgililerin vicdanına bırakıyorum. Susuzluktan pamuklarımız kurumakta. Bunu çiftçilerimizin, sulama birliklerimizin vicdanına, takdirine bırakıyorum. DSİ denetim elemanlarını, jandarma ve kaymakamları göreve davet ediyorum.
    
     -DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz
    
     DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz de, sulama sırasında israf edilen sularla yaklaşık 20 bin hektarlık bir arazinin sulanmasının mümkün olduğunu fark ettiklerini vurguladı.
     Sulama birliklerinin daha dikkatli, daha tasarruflu sulama yapmaları gerektiğini dile getiren Gündüz, DSİ olarak bu konuda gerekli tedbirleri alarak, daha sıkı bir şekilde denetim yapmaya devam edeceklerini belirtti.
     Gündüz, yaşanan sıkıntıları ise kısa sürede ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı.
     Vali Güvençe, gezisinde, Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, 13 sulama birliğinin başkanı, DSİ Şube müdürleri ve mühendisler eşlik etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Vali Güvenç, sulama kanallarında incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER