Vali ile Kulüp Başkanı arasında yol

Vali ile Kulüp Başkanı arasında yol tartışması -Bartında, Ömertepesi Futbol Sahası içinden geçen yol, Vali Savur ile Bartınspor Kulübü Başkanı Aydın arasında ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu -Vali Savur: Stadyumun içinden


BARTIN (A.A) - Bartında, Ömertepesi Futbol Sahası içinden geçen yol, Vali Bülent Savur ile Bartınspor Kulübü Başkanı Ercan Aydın arasında ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu.
     Vali Savur, Ömertepesi Futbol Sahasında yapımına başlanan tribün inşaatı, sporcu ve hakem odaları inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
     Bartınspor Kulübü Başkanı Ercan Aydın, Valu Savurun incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden takımlarının evlerindeki ilk iki maçını, Ömertepesi Futbol Sahasının tadilatta olması nedeniyle il dışında oynamak zorunda kaldığını belirtti.
     Hafta sonunda konuk edecekleri Geredespor karşılaşmasını Ömertepesi Futbol Sahasında oynamak için son hazırlıklarını yaptıklarını aktaran Aydın, Atatürk Stadyumunun onarıma alınması nedeniyle Bölgesel Amatör Lig maçlarını burada oynayacağız. Ancak, hafta sonunda Geredespor ile yapacağımız maça hazır hale gelebilmemiz için bu sahada da tribünlere giden ve çamur olan seyirci yolunun bir an önce yapılması gerekiyor dedi.
     Vali Savur da, stadyum içinden yapılacak yeni yolun karşılaşma gününe kadar yetişemeyeceğini, bunun yerine geçici olarak aynı bölgede bulunan otoparktan kestirme yol yapılması gerektiğini belirterek, söz konusu yolun yapımı için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayışa talimat verdi.
     İncelemeleri sırasında saha içinden bir mahalleye geçen alternatif yolun açık olduğunu ve araçların geçtiğini gören Vali Savur, bu durumun karşılaşma sırasında güvenlik açısından zaafiyet oluşturacağını söyledi.
     Kulüp Başkanı Aydının Karşılaşma sırasında yol polisler tarafından kapatılıyor, araç ve yaya geçişi de önlenmiş oluyor. İmar yolu olduğu için direk kapatamıyoruz sözleri üzerine Vali Savur, Stadyumun içinden mahalleye yol geçiyor, burası Nasreddin Hocanın türbesi gibi. Polis burada nereyi kapatsın, hangi yanı kapatsın. Buraya polis koyacağız da mahallelinin geçişine engel mi olacağız dedi.
     İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ali Özdemirin Burası imarda açılmış bir yol değil. Burayı geçici çözümlerle açtılar yanıtını alan Vali Savur, şöyle konuştu:
     Ben neden bahsediyorum, siz neden bahsediyorsunuz. Bu yol şu anda vatandaşlar tarafından kullanılıyor, buradan araçlar geçiyor. Geçici tedbirle açılmış, bilmem neyle açılmış... Sonuçta bu yol açılmış. Biz buraya polisi dikeceğiz, polis memuru ikametgah mı soracak bu sokakta mı oturuyorsunuz diye. Polis vatandaşın önüne geçip, geçemezsin mi diyecek. Ne hakla bunu diyecek. Niye vatandaşla polis karşı karşıya gelsin.
     Kulüp Başkanı Aydının Pazar günü 3 saat geçmesinler, diğer yolu kullansınlar şeklindeki sözleri üzerine Vali Savur, şunları söyledi:
     Nasıl geçmesin yahu. Kardeşim burası Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti. Adam evine gidecek nasıl geçmesin- O zaman git mahkeme kararı al kapat. Burası bitmeden neden maç alıyorsunuz- Burada bir tatsızlık olur, takım ceza görür. Keşke, bir maçı daha il dışında oynasaydık ve burası sağlıklı bir şekilde hizmete açılsaydı. Bu haliyle burada hafta sonu maçın oynanmaması gerekiyor. Bu işlerin, duvarların, tellerin tamamen bitmesi lazımdı. Biz olayın emniyet, asayiş yönündeyiz. Burada bir tatsızlık olmaması yönündeyiz. Kimsenin canı yanmasın. Bizim derdimiz o. Basın mensuplarının önünde söylüyorum, sorumluluk sende kardeşim. Sonra ne valiyi, ne müdürü, ne şunu, ne bunu itham etme. Gazeteciler de duydu, bitti.
     Vali Savur daha sonra, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ile güvenlik açısından alınması gereken tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Vali ile Kulüp Başkanı arasında yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER