Vali İpek, küçükbaş hayvan üretme çiftliğinde

Vali İpek, küçükbaş hayvan üretme çiftliğinde incelemede bulundu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, merkeze bağlı Yoncalı köyünde kurulan küçükbaş hayvan çiftliğinde incelemede bulundu.
     Bayburtlu işadamı Nuh Aydının daveti üzerine beraberindeki heyetle Yoncalı köyüne gelen Vali İpek, köy okulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
     Daha sonra köyü gezerek muhtar Sadık Aydından köy hakkında bilgi alan Vali İpek, ardından Nuh Aydın tarafından yaptırılan küçükbaş hayvan çiftliğinde incelemede bulundu.
     İşletme sahibi Nuh Aydından çiftlik hakkında bilgi alan Vali İpek, Sizin gibi doğduğu yere büyük fedakarlık göstererek yatırım yapan değerli hemşehrilerimize imkanlar ölçüsünde gerekli yardımlar ve kolaylıklar sağlanacaktır. Sizin yaptığınız büyük fedakarlıkların Bayburtlu diğer işadamlarımıza da örnek olmasını ve daha fazla işadamının ilimize yatırım yapmasını, istihdam yaratmasını temenni ediyorum dedi.
     Nuh Aydın ise yüzde 50si Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında yapılan çiftlikte 650 adet Karayaka cinsi koyun yetiştiriciliği yapıldığını belirterek, Çiftlikte yetiştirilen hayvan sayısının bin başa çıkarılması için Kuzey Doğu Kalkınma Ajansına (KUDAKA) proje sunduk. Projenin kabul edilmesi halinde çiftlikteki hayvan sayısı bin küçükbaş hayvana ulaşacak diye konuştu.
     Yoncalı köyündeki ziyaretleri sonunda Vali Hasan İpek ve beraberindekiler, aynı güzergah üzerinde bulunan Aşağı Dikmetaş köyü sınırları içerisinde bulunan Orhan Çoruha ait 500 büyükbaşlık hayvan üretme çiftliğinde de incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali İpek, küçükbaş hayvan üretme çiftliğinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER