Vali Karaloğlu Van Kalesinde incelemede bulundu

Vali Karaloğlu Van Kalesinde incelemede bulundu


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, ikinci etap restorasyon çalışmalarının başladığı Van Kalesi ile Urartu Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.
     İl Özel İdaresi tarafından ihalesi tamamlanan ve 13 milyon 950 bin liraya ihale edilen Urartu Müzesi inşaatındaki çalışmaları denetleyen Karaloğlu, müzenin 12 bin 300 metrekaresi kapalı olmak üzere 52 bin metrekare alan üzerinde yapılacağını söyledi.
     Yüklenici firma yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kontrolörleriyle değerlendirme toplantısı da yapan Karaloğlu, müzenin projesini sanal ortamda inceledi.
     Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden 400 günde yapılması planlanan müzenin 2013 yılı Mayıs ayına kadar bitirilmesi sözünü aldı.
     Daha sonra Van Kalesindeki surların restorasyon çalışmasını inceleyen Karaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 milyon 609 bin liraya ihale edilen restorasyon kapsamında 650 metre sur duvarı yapıldığını belirtti.
     Karaloğlu, kaleye çıkış yolunun ise İl Özel İdaresi kaynaklarından yapılacağını belirterek, İkinci etap restorasyonun ardından surların yüzde 80lik bölümü tamamlandı. Surlar bittikten sonra kaleye çıkan vatandaşlarımız için ahşaptan oturma üniteleri yaptıracağız dedi.
     Eski Van şehrinde bulunan ve geçen yıl restorasyonu tamamlanan Saray Kapısının girişine yapılacak taş köprünün yüklenici firma tarafından inşa edileceğini vurgulayan Karaloğlu, eski Van şehrinin kazı çalışmalarını yürüten İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu Van Kalesinde incelemede bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER