Vali Kızılcık, Sürmene Halk Bankası Şubesinin

Vali Kızılcık, Sürmene Halk Bankası Şubesinin açılışını yaptı


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sürmene Halk Bankası Şubesinin açılışı yaptı.
     Açılış törenine Vali Kızılcıkın yanı sıra Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmamoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
     Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, değişen ve gelişen Türkiyenin gelişiminde ve değişiminde rol oynayan en önemli unsurlardan birinin de finans piyasasında yaşanan olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.
     Dünya finans krizi şeklinde başlayan ve daha sonra ekonominin reel sektörüne sirayet eden krizin, Türkiyeyi teğet geçmesinin en önemli nedenlerinden birinin de finans piyasasında iştigal eden bankaların güçlü sermaye yapıları olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:
     Onlar güçlü sermaye yapılarına sahip oldukları için vatandaşlarımıza, esnafımıza, çiftçimize ve sanayicimize iyi koşullarda kredi vererek üretimin, istihdamın artmasına ve ihracata dayalı büyümemizin de üst noktalara taşınmasına vesile oldular. Sağlam finans yapıları ile kendilerinden söz ettiren ve stres testlerinden her bakımdan başarı ile çıkan tüm bankalarımızı ve özellikle Halk Bankasını tebrik ediyorum. Her zaman esnafın yanında olmalarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Onların güçlü olması demek esnafın da güçlü olması demektir. Güçlü fonları olsun ki küçük ölçekli esnafımıza daha iyi koşullarda kredi verebilsinler ve bizler de esnaf olarak yatırımlarımızı arttırabilelim.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve beraberindekiler Halk Bankası Sürmene Şubesinin açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kızılcık, Sürmene Halk Bankası Şubesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER