Vali Maydadan Altın Kızlara bayram ziyareti

Vali Maydadan Altın Kızlara bayram ziyareti


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, yaşları 80den fazla olan ve Altın Kızlar olarak adlandırılan 3 kız kardeşi, evinde ziyaret edip bayramlaştı.
     Gümüşhanenin altın kızları olarak bilinen 8 kız kardeşten halen hayatta olan 4ünden Perihan, Nezahat ve Melahat Köksal, Karaer Mahallesindeki bir konakta yaşıyor.
     Beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyarslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş ile konağa gelen Vali Mayda, Köksal kardeşler ile bayramlaşıp sohbet etti.
     Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köksal kardeşlerin babasının Gümüşhanenin ilk matematik öğretmenlerinden Mehmet Ziya Köksal olduğunu belirterek, Köksal ailesinin 8 kız çocuğu oldu. Erkek çocuk olmayınca bu kız kardeşlere Altın Kızlar denildi. Halen 4 kız kardeşten Nezahat, Melahat ve Perihan bu konakta yaşıyorlar. Diğer kız kardeş Nebahat ise İzmirde kalıyor. Gümüşhaneye atandığımda bu kız kardeşlerin adını duydum ve ziyaret ederek bir süre sohbet ettim. Kaldıkları konağın içini konağın özelliğini bozmadan, aslına uygun olarak yeniden düzenledik ve boyadık dedi.
     Hasta olduğu için konağın bir odasında yatan Nezahat Köksala, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce bakıcı tutularak evde bakım hizmeti sunulduğunu anlatan Mayda, şöyle konuştu:
     Bu annelerimize akrabalarının sağladığı maddi ve manevi desteğin yanı sıra bizler de devlet olarak gereken her türlü yardımı sağlıyoruz. Köksal kız kardeşler çok olgun, çok medeni, misafirperver ve hoşgörülü insanlar. Onlar Gümüşhanenin altından da daha kıymetli insanları. Böyle insanlarla tanışmak, sohbet etmek hem bizleri hem de onları çok mutlu ediyor. Böyle bir güzel Ramazan Bayramında onlarla birlikte olmaktan gerçekten çok büyük mutluluk duyduk. Gümüşhanenin altın kızları bizlerin büyükleri, onları ne kadar mutlu etsek yinede tam olarak görevimizi yapmış sayılmayız
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Vali Maydadan Altın Kızlara bayram ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER