Vali Topraktan veda yemeği

Vali Topraktan veda yemeği -İzmir Valiliğine atanan Toprak: -"Diyarbakıra gelmemiş, görev yapmamış ve tanımamış olsaydım hayatımın bir kesitinde benim adıma ciddi bir eksiklik olurdu" (Görüntülü)


DİYARBAKIR (A.A) - Valiler kararnamesiyle Diyarbakırdan İzmire atanan Vali Mustafa Toprak, "Diyarbakıra gelmemiş, görev yapmamış ve tanımamış olsaydım hayatımın bir kesitinde benim adıma ciddi bir eksiklik olurdu" dedi.
     Kervansaray Otelde verilen veda yemeğinde sivil toplum kuruluş temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya gelen Vali Toprak, 3 yılık görev süresinin ardından İzmire atandığını söyledi.
     Meslek hayatının 26. yılını bitirmek üzere olduğunu belirten Toprak, şöyle konuştu:
     "Diyarbakırda görev yapmamış olsaydım büyük bir eksiklik olacağını bugün giderken ifade etmek durumundayım. Belki gelmeseydim buranın tadını, güzelliğini, sevgisini, hoşgörüsünü o kültürü ve medeniyeti doğuran insani gücün özelliklerini ve güzelliklerini tanıyamayacaktım. Bunu kalben söylüyorum ve zihnimde de bunu hissediyorum. Eğer buraya gelmemiş olsaydım görev yapmamış ve tanımamış olsaydım hayatımın bir kesitinde benim adıma ciddi bir eksiklik olurdu bunu ifade etmek durumundayım."
     Toprak, bu şehrin, değerinin ve kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğine işaret ederek, "Onun için bu kıymeti çok kolay harcamayalım emin olun bu güzelliklere tutunalım bu güzellikler tüm ülkemizin hepimizin güzelliği ve hedefi olacaktır. Her nerede bulunursak bulunalım kapımızın 24 saat her birinize açık olduğunu 1,6 milyon Diyarbakır nüfusuna, birlikte çalıştığımız arkadaşlara gönül rahatlığı içinde açık olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
     Vali Toprak, konuşmasında yemeğe katılan tüm davetlileri Kürtçe "Başımızın gönlümüzün üstünde yeriniz var" diyerek, İzmire davet etti.
    
     Muhabir: Ümit Özdal
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Vali Topraktan veda yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER