Vali Yenigün, Afgan mültecilerin kampını ziyaret

Vali Yenigün, Afgan mültecilerin kampını ziyaret etti -Yenigün, Afgan çocuklara çikolata ve oyuncak dağıttı (Fotoğraflı - Görüntülü)


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Valisi Selman Yenigün, Afgan mültecilerin kampını ziyaret etti.
     Erzincan merkeze bağlı Geçit beldesinde kullanılmayan bir okulun bahçesinde kurulan 40 çadırda yaşayan Afgan mültecileri ziyaret eden Yenigün, Afgan ailelerle tercüman aracılığıyla sohbet etti.
     Bir Afgan ile İngilizce konuşan Yenigün, çocuklara çikolata ve oyuncak dağıttı. Oyuncak dağıtımı sırasında küçük çaplı kargaşa oluştu. Vali Yenigün, korumasına dönerek, Öyle dağıtmayın, teker teker dağıtın. Tek tek çocuklara götürüp verecektiniz dedi.
     Yenigün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 10 Temmuz 2012 tarihinde kente yönlendirilen 172 Afgan mültecinin geçici barınma yerlerini görmek, kamp alanının kapasitesini ve imkanları incelemek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Mülteci kampında 45 aileden 172 kişinin yaşadığını anlatan Yenigün, Afgan mülteciler burada geçici bir iskana tabi tutulmuşlardır. İkamet teskerelerini aldıktan sonra ikamet teskeresinin kendilerine verdiği tüm hakları kullanabilecekler. Biz burada o ana kadar olan her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici olarak bu kampı oluşturduk dedi.
     Yenigünün ziyaretinde, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Sağlık Müdürü Mesut Turan, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve ilgili müdürler hazır bulundu.
     Afgan mülteciler ise Türkiyede oldukları için mutlu olduklarını belirterek, Afganistandan Taliban ve savaştan kaçtıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Vali Yenigün, Afgan mültecilerin kampını ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER