Valiler kararnamesi

Valiler kararnamesi -Kayseri Valiliğine atanan Düzgün: -"Buradaki görev sürem boyunca, çalışma arkadaşlarımla birlikte kamu kaynaklarının etkin ve yerinde kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" (Fotoğraflı-


KAYSERİ (A.A) - Valiler kararnamesiyle Kayseriye atanan Orhan Düzgün, "Buradaki görev sürem boyunca, çalışma arkadaşlarımla birlikte kamu kaynaklarının etkin ve yerinde kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" dedi.
     Düzgün, Valilik hizmet binasında düzenlenen karşılama töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayserinin çok eski bir medeniyete sahip olduğunu söyledi.
     Kayserinin sanayileşme bakımından da Türkiyenin önde gelen illeri arasında yer aldığını vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:
     "4 yıla yakın bir süre Ordu Valisi olarak görev yaptım. Ondan önce de Kültür ve Turizm Bakanlığında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü olarak görev yaptım. Oradaki görevim sırasında da Kayseriyle ilgili bazı projeleri yakından görme imkanım oldu. Kayseride Anıtlar Kurulunun kurulması, Kayseri Müzesinin kale içerisinde bir yere taşınması, hatta Erciyes Kayak Merkeziyle ilgili Belediye Başkanımızın Bakanlığa getirdiği projeyi inceleme imkanım oldu. Tabi bu projenin çok önemli bir aşamaya gelmesini görmekten memnuniyet duyuyorum. İnşallah Erciyes kış turizmi adına Türkiyenin en önde gelen merkezleri arasında yer alacak. Belki burada uluslararası bir olimpiyat düzenlenmesi yönünde çalışmalarımız olacak. Buradaki görev sürem boyunca, çalışma arkadaşlarımla birlikte kamu kaynaklarının etkin kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğiz."
     Süper Lige yükselen Kayseri Erciyessporu da tebrik eden Düzgün, "Bu yıl Orduspor da Süper Ligte idi. Maalesef düştü. Onun yerine yeni vilayetimiz olan Kayseride Erciyesspor Süper Lige yükseldi. Kayseri önümüzdeki yıl iki takımla Süper Ligde temsil edilecek. Sporun bir ilin gelişmesi, kalkınması ve tanınması için çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
     Düzgün, daha sonra vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet ve jandarma yetkilileri ile basına kapalı toplantı yaptı.
     Valilik makamında basın mensupları ve protokol üyelerine Orhan Düzgünün Ordudan getirdiği fındık dağıtıldı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Valiler kararnamesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER