Valilik binasında Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kaldırıldığı

Valilik binasında Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kaldırıldığı iddiası -CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven: -Yeni yapılan hükümet binasında üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Denizli Valiliği yerine Denizli Hükümet Konağı yaz


DENİZLİ (A.A) - CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, yeni yapılan hükümet binasında üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Denizli Valiliği yerine Denizli Hükümet konağı yazılı tabela asılmasının bir skandal olduğunu savundu.
     Yurtseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede AK Parti iktidarı döneminde Atatürk ve cumhuriyetle ilgili tüm değerlerin silinmeye ve yok edilmeye çalışıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:
     Yeni valilik binasının tabelasından Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kaldırılması ile skandalı fotoğraflarla belgeledik. Konuyu Denizli Valisi Abdülkadir Demire ilettik. Vali bey tabelanın kendilerinden habersiz asıldığını, müteahhit firmayla görüşerek gerekli uyarıyı yaptıklarını dile getirdi. İnşaatı bitme aşamasına gelen valilik binasının henüz kabulünün yapılmadığını belirten Vali Demir, yeni tabelada Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin bulunacağını söyledi. CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız. Skandalın peşini bırakmayacağız.
     Atatürkün ders kitaplarından çıkarıldığı ve okullarda tabelasının indirildiği bir dönemden geçildiğini savunan Yurtsever, Türkiye Cumhuriyeti büyük bedeller ödenerek bağımsız bir devlet olarak kuruldu. Türkiye Cumhuriyetinin adını kaldırmak, yok saymak nasıl bir cesarettir- Üstelik bunu valilik binasında meydan okurcasına yapıyorlar. Hiçbir gerekçe bu rezaleti ört bas edemez. Bu olayın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve hesabı sorulmalıdır dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER