Valla Kanyonunda mahsur kalma

Valla Kanyonunda mahsur kalma -Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonunda mahsur kalan dağcılar, faaliyetlerini sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları belirlendi


KASTAMONU (A.A) - Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonunda mahsur kalan dağcılar, faaliyetlerini bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları belirlendi.
     Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonunda mahsur kalanlardan Yalçın Akbulut, bir sosyal paylaşım sitesinde Valla Kanyonuyla ilgili yapacakları faaliyetleri paylaştı.
     Akbulut, paylaşımında, Valla Kanyonunu Pınarbaşı İlçesi Muratbaşı Köyü sınırları içerisinde bulunduğunu, kanyonun ilçeye uzaklığının 26 kilometre olduğunu, köyden kanyona kadar stabilize yol bulunduğunu ve kanyona kadar olan 1,5 Kilometrelik kısmı ise orman içi patika yol olduğunu belirterek, Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonu Devrekani Çayı ile Kanlıçayın birleştiği bölgeden başlamakta olup, Cide ilçesi istikametinde 12 km uzunluğunda yan duvar kayaların yüksekliği yer yer 800-1300 metreye ulaşan ve girişi son derece zor olan ve Muratbaşı Köyü Valla Mahallesinin altından orman içi 1.5kmlik yolculuktan sonra bu iki çayın birleştiği yerden seyredilebilmektedir bilgisini paylaşmış.
     Kanyonun sarp kayalıklardan oluştuğunu, kayalıkların kartal, akbaba, atmaca, doğan ve diğer tüm yabani av hayvanlarını bünyesinde barındığını anlatan Akbulut, sayfasında Valla Kanyonuyla ilgili faaliyetlerle ilgili şu ifadelere yer verdi:
     Valla Kanyonu Geçiş faaliyet 18-19-20-21-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kanyona 18 Ağustos 2012 Cumartesi akşamı yola çıkacağız. Saat: 06.00 gibi Kastamonu Pınarbaşında olacağız. Kahvaltı ve ardından çanta düzenlemelerini yaptıktan sonra saat 08.00 gibi kanyona girmiş bulunacağız. tahminen içeride 3 gün kamp kurmayı planlıyoruz. Kanyondan çarşamba saat 14.00 gibi çıkmayı planlamaktayız.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Valla Kanyonunda mahsur kalma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER