Vanda, okul kantinlerinde hijyen semineri

Vanda, okul kantinlerinde hijyen semineri


VAN (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda ve hijyen konularında öğretmenlere bilgilendirme semineri verildi.
     Selahaddin Eyyubi Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen seminere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuneri, Milli Eğitim Şube Müdürü Galip Durmuş ile merkez ve ilçelerde görev yapan öğretmenler katıldı.
     Seminerin açış konuşmasını yapan Altuneri, okullardaki hijyenin önemine değinerek Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.
     Bu kapsamda, ilgili kesimlere yönelik eğitimlerin düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Altuneri, "Söz konusu eğitim il müdürlüğümüz gıda ve yem şubesinde görevli personellerimiz tarafından verilecektir. Kantinlerimizin hijyenik ortamlarda güvenilir hizmetler sunabilmesi için bu tür eğitimler önem arz etmektedir" dedi.
     Şube müdürü Durmuş da seminere ilginin düşük olmasından yakınarak, eğitime katılan öğretmenlere seminer sonunda sertifika verileceğini kaydetti.
     Öğretmenlerin kantinlerde gördüğü olumsuz bir duruma müdahale edebileceğini anlatan Durmuş, çocukların hijyenik ortamlarda güvenilir gıda tüketmeleri için seminere gerekli önemin gösterilmesini istedi.
     Yapılan konuşmaların ardından ziraat mühendisi Murat Kızıltaş tarafından güvenilir gıda ve hijyen konuları hakkında slayt sunum eşliğinde bilgiler sunuldu.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda, okul kantinlerinde hijyen semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER