Vanda Yazarlar Okullarla Buluşuyor projesi

Vanda Yazarlar Okullarla Buluşuyor projesi


VAN (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Van Okuyor, Yazarlarımız Okullarla Buluşuyor projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Van-Şişli Öğretmen Evinde düzenlenen tanıtım toplantısına, ildeki yazar, şair ve sanatçılar katıldı.
     Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, hayata geçirecekleri yeni bir projenin açılış toplantısını yaptıklarını söyledi.
     Sanatçılarla bir beyin fırtınası yapmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Kına, Şair ve yazarlarımızdan yararlanmak istiyoruz. Vana geldiğimiz günden itibaren projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu projede şair ve yazarlarımız, okullara giderek kendilerini tanıtacak. Bunun yanında öğrencilere okumanın önemini anlatacaklar diye konuştu.
     Vanın eğitim ve öğretimdeki kalitesini üst sıralara taşımak istediklerini vurgulayan Kına, bu projenin yapacakları yeni çalışmaların halkalarından biri olduğunu kaydetti.
     Kına, En büyük sorunumuz okumuyor ve yazmıyor olmamız. Bu konudaki istatistiki verilerimiz düşük. Bu verileri yükseltmek için en önemli çalışma, yazarların okullarda öğrencilerle etkileşim içinde olmaları. Bu nedenle bu projemizi önemsiyoruz dedi.
     Yazar-Şair Müştehir Karakaya ise, projenin son derece önemli olduğunu belirterek, projenin başarılı olması için ellerinden gelen desteği sunacaklarını açıkladı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Yazarlar Okullarla Buluşuyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER