Vanda kullanılan Mevlana evleri onarılacak

Vanda kullanılan Mevlana evleri onarılacak -Türk Kızılayının depremzedelerin kullanımına sunduğu, geçici barınma ihtiyacının sona ermesinin ardından Sakaryaya taşınan 700 Mevlana evi, afetlere hazır hale getirilecek -Kızılay


SAKARYA (A.A) - Enes Duran - Çağrı Turgut - Türk Kızılayının Van-Erciş depremi sonrasında bölgeye gönderdiği, geçici barınma ihtiyacının sona ermesinin ardından Sakaryaya taşınan 700 Mevlana evi, bakım ve onarıma alınacak.
     Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vandaki depremzedeler için tahsis edilen konteynerlerin ihtiyaçları karşılamasının ardından toplandığını ve çeşitli bölgelere dağıtıldığını söyledi.
     Sakaryaya 700 konteyner getirildiğini, sayının 2 bine çıkacağını belirten İşgüzar, "Bu konteynerlerin kullanımı ve nakli sırasında ufak tefek arızalar meydana geldiğini gördük. Kızılay Genel Başkanlığınca kurulan bir ekip bunların yerinde bakım ve onarımını yapacak. Temiz ve kullanılabilir şekilde bize teslim edecekler. Bakım ve onarım tamamlandığında olası bir afet için elimizde yaklaşık 2 bin konteynerimiz hazır olacak" şeklinde konuştu.
    
     -"5 bin insana üç kap yemek çıkaracak teşkilatımız var"-
    
     İşgüzar, konteynerlerin mutfak, banyo, tuvalet ve 3 odadan oluştuğunu dile getirdi.
     "Evler aile için kullanıma müsait" diyen İşgüzar, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Soğuğa, sıcağa ve yangına karşı korumalı. En son teknolojiyle hazır hale getirilmiş konteyner bunlar. Ayrıca aile ve oda tipi dediğimiz 28 metrekarelik 800 çadırımız mevcut. Bunlar bir ailenin rahatlıkla kalabileceği şekilde oluşturulmuştur.
     Afetlere en iyi şekilde hazır olmamız lazım çünkü er geç bunlar olacaktır. 5 bin insana herhangi bir afetten sonra üç saat içinde üç kap yemek çıkaracak teşkilatımız var. Bunları yeni gelecek ekipmanlarla 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Stokta sürekli gıdalarımız oluyor. Anlaşmalı firmalarımız var, bunları da kullanım tarihi geçmeden değiştiriyoruz."
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Vanda kullanılan Mevlana evleri onarılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER