Vandaki rüşvet operasyonu

Vandaki rüşvet operasyonu -Valilik: -Şu ana kadar yapılan incelemelerde, 38 binanın hasar durumu ile ilgili bilgisayar sistemi üzerinde değişiklik yapıldığı tespit edilmiştir


VAN (A.A) - Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Şu ana kadar yapılan incelemelerde, 38 binanın hasar durumu ile ilgili bilgisayar sistemi üzerinde değişiklik yapıldığı tespit edilmiştir denildi.
     Van Cumhuriyet Başsavcılığınca kentteki depremlerde hasar gören binalarla ilgili düzenlenen raporların rüşvet karşılığı değiştirildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmayla ilgili valilikten yazılı açıklama yapıldı.
     Açıklamada, valilik makamına yapılan ihbarlar hakkında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine talimat verildiği ve Van Cumhuriyet Başsavcılığının izni ile operasyona başlandığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Valilik makamına yapılan ihbarda, bir takım şahısların organize bir şekilde hareket ederek, rüşvet almak suretiyle bilgisayar sistemi üzerinden binaların AFAD tarafından yapılan hasar durumlarını değiştirdikleri belirtilmiştir. Bu ihbar üzerine başlatılan soruşturmada rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri iddiası ile 7si İşkur elemanı 10 kişi bugün itibarıyla polis tarafından gözaltına alınmıştır. Şu ana kadar yapılan incelemelerde de 38 binanın hasar durumu ile ilgili bilgisayar sistemi üzerinde değişiklik yapıldığı tespit edilmiştir. Ancak bilgisayar kayıtlarına esas olan, yazılı ve ıslak imzalı arşiv kayıtlarında tahribat olmadığı saptanmıştır.
     Açıklamada, konu ile ilgili inceleme ve soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki rüşvet operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER