Vandaki 51 bin binadan sadece 10

Vandaki 51 bin binadan sadece 10 bini ruhsatlı


VAN (A.A) - Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selma Aslan, depremden sonra yaptıkları çalışmada kentteki 51 bin 412 binadan sadece 10 bin 732sinin ruhsatlı çıktığını bildirdi.
     Belediyenin düzenlediği Uygulama İmar, İlave Nazım ve Koruma Amaçlı İmar Revize Planları konulu çalıştayda konuşan İmar ve Şehircilik Müdürü Selma Aslan, kentte yaşanan iki deprem sonrasında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     İlk olarak kentin imar planıyla ilgili değişikliklerin yapılması için çaba harcadıklarını ifade eden Aslan, 2009 yılında kentin imar planı yapılması için bir ihale yapılmıştı. Hazır haritaların ve jeoloji raporlarının olmamasından dolayı bu ihale iptal edildi. Bunun mahkeme sürece devam ediyor. Bu sebeple ilgili bakanlıkla bir protokol imzaladık. Bu protokolden sonra imar ve şehircilik çalışmaları başladı. Şimdi devam eden çalışmalara belediye ve sivil toplum örgütleri olarak katkı sunmamamız gerekiyor dedi.
     Aslan, yapılan çalışmalar neticesinde kentte varılan 51 bin 412 bina veya yapıdan sadece 10 bin 732sinin ruhsatlı olduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün kent genelinde yapmış çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.
     Çalıştaya, Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, kentteki sivil toplum örgütleri ve firma temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Vandaki 51 bin binadan sadece 10 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER