Vandaki nevruz kutlamaları

Vandaki nevruz kutlamaları -Araştırma yapmak için Maliden Vana gelen dekanlar, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen nevruz kutlamalarında öğrencilerle halay çekti


VAN (A.A) - Eğitim ve sağlık alanında araştırma yapmak üzere Maliden Vana gelen dekanlar, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen nevruz kutlamalarında öğrencilerle halay çekti.
     YYÜ Öğrenci Konseyi tarafından Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi önünde nevruz kutlamaları organize edildi. Burada ateş yakan ve Doç. Dr. Metin Barlıkın söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken öğrenciler, gönüllerince eğlendi.
     Nevruz kutlamasına katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin en kötü gününün bayram gibi olmasını diledi.
     Türkiyede önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Battal, Öğrencilerimiz eğleniyor. Bu özlenen bir tablo. Çocuklarımız bir sorun olmaksızın Nevruz Bayramını kutluyor. Herkesin bayramını kutluyorum. Bundan sonra bütün ülkemizin mutlu olmasını ve ileriye güvenle bakmasını diliyorum. El ele verdiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok dedi.
     Halay çeken Battala, Maliden Vana gelen üniversite dekanları da eşlik etti.
    
     Muhabir: Cemal Aşan-Özkan Bilgin/Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Vandaki nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER